Ni še vse izgubljeno

V Agroindu zagon proizvodnje vina

Polona Krušec
18. 6. 2016, 07.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Stečajni upravitelj Andrej Perdan je slabo polovico od teh, ki so delali v Agroindu, odpustil, polovico pa zaposlil za določen čas. Tako 25 delavcev že polni steklenice, ki so ponovno na trgu. Medtem Perdan intenzivno išče najemnika ali kupca za klet. Menda je interesentov precej.

STA
Andrej Perdan, stečajni upravitelj Agroinda.

Andrej Furlan, predsednik Sveta delavcev Agroind Vipava 1894, si po vsem, kar se jim je v zadnjem obdobju dogajalo z Ukrajinci, želi, da bi Perdanu le uspelo najti pravega najemnika ali kupca. Meni, da so primerni tisti, ki imajo izkušnje s tako proizvodnjo, predvsem pa taki, ki imajo vizijo.

Zadovoljen pove, da so njihova vina, saj so spet zagnali proizvodnjo, ponovno na policah trgovin. »Po dolgem času delamo v normalnih razmerah in oskrbujemo trg z vipavskim vinom. Želimo si, da bi kupci posegali po njem in nam s tem pomagali postaviti se na noge,« pove in pripomni, da zdaj, ko je prišlo do stečaja in ko so polni upanja za naprej, nekoliko lažje dihajo. »Pod Ukrajinci tega ni bilo,« doda.

Čakajo sodišče

Stečajni upravitelj Andrej Perdan opozori, da sklep o stečaju Agroinda sicer še ni pravnomočen. Tako družba Agroind kot Demiston Group sta se namreč pritožila na sklep o stečaju. Perdan upa, da bo višje sodišče odločilo o pritožbi, da bo lahko dokončal tudi postopek najema še pred začetkom letošnje trgatve. 

V izjavi za javnost Perdan še pove, da išče kandidata za najem ali nakup kleti in da se za ti možnosti zanima več interesentov. Pojasni, da so med tistimi, ki so se na nanj obrnili za informacije, tako domači kot tuji interesenti. Kolikšen bo interes v resnici, pa bo znano po prijavi na objavljeni javni poziv za oddajo proizvodnih prostorov v najem.