Prometni nasvet

Najboljše poti za vrnitev z morja

R.T.
6. 8. 2016, 16.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Današnja sobota je kar se prometa tiče kritična zaradi pričakovanega množičnega prihoda turistov iz Češke, Slovaške in Poljske. Dodatne težave pa bo povzročala še močna burja.

sta
Gneča je danes največja na cestah proti morju.

Voznikom svetujejo, naj poslušajo prometne informacije, da bi v primeru zastojev na področju predora Sv. Rok in Maslenice pravočasno zapustili hrvaško avtocesto.

Hrvaška: katero pot ubrati proti domu?

Vsem, ki se bodo danes vračali iz smeri Splita proti domu, priporoča uporabo državne ceste D1 ali da avtocesto zapustijo najkasneje v Šibeniku in se odpravijo po državni cesti v smeri Gračaca.

Tistim, ki bodo šli na pot iz Zadra, svetuje, da zaobidejo področje Maslenice in predora Sv. Rok. Izberejo naj pot po državni cesti D27 (Stankovci – Benkovac – Obrovac – Gračac) ali po jadranski magistrali do Karlobaga in nato po državni cesti D28 proti Gospiću, kjer se ponovno vključijo na avtocesto.

Opozarjajo tudi na radarje: fiksne kamere so na štirih mestih – Cerovac Vukmanićki (11,5 km), Tušilović (16,4 km), Slunj (53,5 km) in Rakovica (70,1 km). Navedeni kilometri predstavljajo oddaljenost postavljene naprave od prvega semaforja po cestninski postaji po izhodu z avtoceste v Karlovcu.

V Gračacu je mobilna policijska kontrola, in sicer približno 500 metrov za tablo Gračac, na ravnem delu ceste, kjer je omejitev 50 kilometrov na uro.