Zastoji v prometu

Pred predorom Kravanke 10-kilometrska kolona

M.K.
6. 8. 2016, 14.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na cestah zaradi množice voznikov, ki se odpravljajo proti počitniškim krajem, že od zgodnjih jutranjih ur nastajajo zastoji. Pred predorom Karavanke proti Avstriji je kolona dolga 10 kilometrov.

Promet.si
Proti Avstriji predor občasno zapirajo zaradi avstrijske kontrole prometa.

Trenutne raznere:

-Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji 10 km, v Avstriji za vstop v Slovenijo približno 6 km. Proti Avstriji predor občasno zapirajo zaradi avstrijske kontrole prometa. Za pot proti Kranjski Gori priporočamo izvoz Jesenice - vzhod.

- Na koncu podravske avtocestepred razcepom Draženci proti Hrvaški, 0,5 km, ter naprej na cesti Draženci - Podlehnik - Gruškovje.
- Na ljubljanski zahodni obvoznicimed Brdom in razcepom Kozarje v smeri Kozarij, Primorske.
- Na cestah Kozina - Starod inKoper - Šmarje - Dragonja.

Čakalne dobe na mejnih prehodih za osebna vozila pri izstopu iz države:
- Starod 2 uri in 30 minut, Dragonja 1 ura in 30 minut, Sečovlje in Gruškovje 20 minut, Jelšane 15 minut.
- za vstop v Slovenijo Dragonja 1 ura, Sečovlje 30 minut, Jelšane in Gruškovje 15 minut.
Burja v Vipavski dolini:
- na hitri cesti Nova Gorica - Razdrtomed Ajdovščino in cestninsko postajo Nanos je prepovedan promet za kamp prikolice, vozila s ponjavami in hladilnike do 8 ton (I. stopnja).

Na regionalni cesti Podnanos - Manče - Vipava - Ajdovščina je zaradi burje prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osmih ton (I. stopnja). Na hitri cesti Nova Gorica - Razdrto med Ajdovščino in cestninsko postajo Nanos je prepovedan promet za kamp prikolice, vozila s ponjavami in hladilnike (II. stopnja). 

Med 8. in 13. uro, na Primorskem med 6. in 16. uro, velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol. 

V Kranju bo zaradi ureditve krožišča do jutri do 19. ure zaprt odsek ceste Kidričevo - Iskra. 

Pri Suhadolu na železniškem prehodu bo danes in jutri med 7. in 19. uro zaprta cesta Hrastnik - Zidani Most. 

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

Razmere na Hrvaškem:

Hrvaški hidrometeorološki zavod in upravljavec hrvaških avtocest sta že v četrtek opozorila, da v petek in za konec tedna mogoče popolne zapore za ves promet na avtocesti Zagreb-Split na odseku predor Sveti Rok-Maslenički most in na avtocesti Bosiljevo-Reka na odseku Delnice-Kikovica. Zapore so možne na Jadranski magistrali, na cesti Maslenica-Zaton Obrovački, možna pa je tudi zapora mostov na Krk in Pag.

Podatki o aktualnih razmerah na hrvaških cestah: www.hak.hr