Nevarnost na počitnicah

Strelivo na priljubljeni plaži, ki jo obiskujejo tudi Slovenci

E.R.
6. 8. 2016, 15.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V morju na plaži pod devinskim gradom, ki jo obiskujejo tudi Slovenci, so 20 metrov od obale našli strelivo, ki je ogrožalo tudi kopalce. Podrobnosti zaenkrat niso znane.

Arhiv Svet24
Obala pod Devinskim gradom, kjer so našli strelivo, ki je ogrožalo kopalce.

Kopanje na plaži pod Devinskim gradom do nadaljnjega ni več mogoče. Pripadniki finančne policije so namreč v morju našla strelivo, zaradi česar je luška kapitanija poleg kopanja prepovedala tudi druge vodne dejavnosti, pišejo na portalu planet.si.

V morju pod gradom so prepovedane različne aktivnosti: od plovbe do priveza, zasidranja ali začasnega ustavljanja. Prepovedano je tudi kopanje, potapljanje ali športni ribolov.

Ukrep je luška kapitanija, sprejela iz varnostnih razlogov. Pripadniki finančne policije so namreč preteklo sredo v morju našli strelivo. Šlo naj bi za strelivo manjšega kalibra, ki leži na globini okrog šestih metrov približno 20 metrov od obale. Dodatne podrobnosti o orožju niso razkrite.

Vse dejavnosti na morju so sedaj prepovedane v obalnem pasu do 100 metrov od obale, na območju se lahko zadržuje zgolj obalna straža in policija.

Plaže med Devinskim gradom, prek Sesljana do Porta piccola so sicer zelo priljubljene tudi med Slovenci. Nanje na hitro osvežitev zahajajo predvsem prebivalci z Goriškega.