Zanimivosti

Poletna romantika za nežne duše

sj
6. 8. 2016, 14.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Je sploh še kaj boljšega kot morje, sonce in veliko romantike? Ali pa morda hlad gozda, pogled na planine in pridih erotike? Vse seveda v dvoje – a ne nujno z vam najljubšo osebo, kdaj pride tudi trenutek, ko je vaš partner za romantiko ali erotiko knjiga.

Naj vam zgodbe polepšajo dan ali noč in morda boste v njih dobili tudi kak navdih, ki ga boste prenesli v resnično življenje.

Dopust je pač obdobje, ko imamo končno čas tudi za branje, zato izberite kakšno od novih knjig z veliko romantike in erotike. Naj vam zgodbe polepšajo dan ali noč in morda boste v njih dobili tudi kak navdih, ki ga boste prenesli v resnično življenje.

svet24

Cvetje po nevihti

Roman velja za eno najlepših ljubezenskih zgodb, ki so bile kdajkoli napisane. Vojvoda Jervaulx je genialen, vendar nevaren moški. V očeh sveta velja za lahkoživca, pridaniča in razsipneža in njegovo ime se vse prepogosto pojavlja v škandaloznikih. Toda za marsikatero žensko je takšen ženskar in razuzdanec nezaustavljivo privlačen in tudi plaha, zadržana Maddy Timms, hčerka preprostega matematika, je očarana nad lahkotno pozornostjo čednega plemiča. Ko nekega dne izve, da je vojvodo doletela huda nesreča, Maddy čuti, da mu mora priskočiti na pomoč, pri tem pa počasi spozna moškega iz krvi in mesa, ki se skriva pod masko okorelega grešnika.

Žametna obljuba

Na njen poročni dan se je veselila vsa Anglija. Toda Judith si je prisegla, da bo njen mož dobil le tisto, kar mu bo uspelo izsiliti od nje. Gavin Montgomery se je zagledal globoko v njene zlate oči in v njem se je vnelo poželenje … Toda svoje srce je že obljubil drugi ženski. Judith, ki se je ponižana in osamljena znašla v neznanem gradu, se je odločila, da bo sovražila svojega moža, ki si je vzel njeno telo, toda zavrnil njeno ljubezen … A ni si priznala, da se strašno boji, da bi ga izgubila. 

Avtorica svetovnih uspešnic Jude Deveraux se tokrat predstavlja z zgodovinskim romanom, postavljenim med angleške grajske zidove, z začetka 16. stoletja.

Božanski pevec

Kot pevec skupine Stage Dive je Jimmy vajen dobiti, kar želi in kadarkoli si kaj zaželi – trenutno je ujet v vrtincu norih žurov in lahkih žensk. Ko ga piarovska polomija strezni in pristane na zdravljenju, se znajde ob Leni, novi pomočnici, ki naj bi mu pomagala pri izogibanju težavam.

Lena ne namerava dovoliti, da bi ji zapeljivi šef sral po glavi, in je trdno odločena, da bo njun odnos ostal strogo posloven, čeprav se med njima neprestano krešejo iskrice. Jimmy pa jo stisne v kot, zato lahko izgubi nekaj najboljšega, kar se mu je kdaj zgodilo. Bo trmasto pomočnico prepričal, naj vse postavi na kocko in dovoli prevzeti pobudo svojemu srcu?

Kylie Scott, avtorica Ognjevitega bobnarja in Strastnega kitarista, se tokrat predstavlja še s tretjo knjigo o članih rock zasedbe Stage Dive.

Usoda Violet in Luka

Luke Price se od nekdaj zateka k redu, nadzoru in zaigrani neprizadetosti. Bežna razmerja so zanj le razvedrilo – da za trenutek pozabi sprijene spomine iz mladosti. Violet Hayes je imela težko življenje. Ko so ji ubili starše, so si jo podajali po rejniških domovih – in vsak novi je bil slabši od prejšnjega.

Violet sreča Luka. Sta kot mačka in pes, vendar ju nekaj vleče skupaj. Čeprav se temu upirata, si začneta zaupati in začutita stvari, ki jih nista še nikoli prej. Odkrijeta, da sta si v marsičem podobna. Spoznata pa tudi, da preteklosti ne moreta ubežati …

Prvič na začetku

Serija erotičnih romanov Prvič tokrat prinaša zgodbo iz Hardinovega zornega kota. Hardin je prezgodaj doživel preveč, iz razbite družine pa je odnesel le koščke čustev, ki jih ni znal na novo sestaviti. Vseeno mu je bilo za vse, celo za samega sebe. Preden je prišla Tessa, je bilo njegovo življenje prazno in črno. A ko je Tessa postala več kot izziv, več kot stava in več kot gola potešitev, je spoznal veselje v izpolnitvi, spoznal je iskreni smeh in ostro bolečino ob zavrnitvi. Spoznal je, da je ona njegovo zavetje, brez katerega ne more živeti …

Poletje v mali obalni pekarni

Nadaljevanje uspešnice Mala obalna pekarna prinaša nov zaplet. V cornwallsko mestece Mount Polbearne je prišlo poletje in Polly Waterford je presrečna. Ker je zaljubljena: zaljubljena v prelepo obmorsko mestece, kjer stanuje, zaljubljena v vodenje pekarne na Obalni ulici in zaljubljena v svojega fanta Huckla. Selina, ki je nedavno ovdovela, upa, da bo selitev na Mount Polbearne ublažila njeno žalost, toda Polly ima skrivnost, ki bi lahko uničila prijateljičin krhki mir. Huckle se mora spet spoprijeti z odgovornostmi, za katere je mislil, da se jih je rešil, in Polly se vse težje sprijazni z njegovo vse daljšo odsotnostjo. 

svet24

Višavska vročica

Deirdre Chattan je pogumna, a tudi vročekrvna. Ker raje sledi svojemu srcu kot razumu, si je ugled omadeževala do te mere, da ni več poti nazaj. Ko jo najde vplivni višavski poglavar Quinton Cameron, mu ni mar za njeno preteklost, kajti sam namerava spremeniti njeno prihodnost …

Deirdre in Quinton nimata česa izgubiti, zato se združita, da bi obvarovala kralja in krono. Toda kar lahko dosežeta sama, se še zdaleč ne more primerjati s tem, kar lahko zgradita s strastjo, ki jo čutita drug do drugega ...

Princ in jaz

svet24
knjiga

Po romanu Princ, ki me je ljubil je tu nova ljubezenska zgodba s škotskim pridihom, v kateri se v vznemirljivem zapletu znajdeta odločna dama in ognjeviti princ.

Lady Murian MacDonald Muir se hoče maščevati grofu, ki ji je umoril moža in ukradel posestvo. Z druščino zvestih služabnikov ropa njegove bogate goste, kar ji gre odlično, dokler ne ustavi kočije oxenburškega princa. Grigorij Maksim Romanovin je na Škotsko prišel z nevarno diplomatsko nalogo. Ko se v boju znajde pred rapirjem razbojnika, zasluti, da je nekaj narobe: razbojnik je v resnici razbojnica. Ko izve Murianino tragično zgodbo, se odloči, da ji bo pomagal, in razvname se divja bitka za pravico. Toda Maks se mora odločiti, kaj mu pomeni več: dolžnosti, ki jih ima do svoje kraljevine, ali čudovita ženska, ki mu je ukradla srce. 

Princ iz sanj

svet24
knjiga

Lady Esther, ena najbogatejših in najvplivnejših dam v londonski visoki družbi, je vedela, kako strta je bila njena vnukinja Taylor Stapleton po pobegu in poroki njenega zaročenca in sestrične. Da bi se Taylor izognila skrbništvu brezvestnega strica, se poroči z Lucasom Rossom, robatim ameriškim rančarjem. Denar lady Esther mu bo omogočil, da se vrne domov v Montano. Taylor pa v Ameriko žene drugačen razlog – dragocena zapuščina, ki je svojemu čednemu možu ni razkrila, saj se nameravata po prihodu v Boston raziti. Toda ko Lucas opisuje življenje na robu divjine, začne neustrašna mlada dama kovati drugačne načrte za prihodnost in prostrane montanske planjave se ji zdijo čedalje bolj vabljive. Princ iz sanj je nova uspešnica priljubljene avtorice Julie Garwood