Zanimivosti

Tudi Slovenci bodo tekli

sr
5. 8. 2016, 17.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Celovški medijski gigant Kleine Zeitung že vrsto let tretji vikend v avgustu organizira pravi praznik teka, na katerem se vsako leto zbere več tisoč ljubiteljev teka ter rekreacije iz Avstrije in okoliških držav, pa tudi vedno več iz Slovenije.

arhiv
Vsako leto se na teku ob Vrbskem jezeru zbere okoli tisoč ljubiteljev teka in rekreacije.

Raphael Gatti iz medijske hiše Kleine Zeitung pravi, da poletje, sonce in tek ob jezeru prav vabijo vse ljubitelje rekreacije, da se po koncu dopustov, sveži in spočiti, odpravijo še na lep izlet na Vrbsko jezero na avstrijskem Koroškem. V treh dneh, in sicer od petka, 19. avgusta, do nedelje, 21. avgusta, se bo ob Vrbskem jezeru zvrstilo približno deset tekov (cici in otroški tek, ženski tek, tek psov in njihovih lastnikov, tek na 21 km in drugo). Najbolj množičen in popularen pa je polmaraton (21,1 km), ki bo v nedeljo, 21. avgusta, z začetkom ob 9. uri. Zanimiv je že sam uvod v ta tekaški spektakel, saj imajo tekači na voljo brezplačen vlak, ki zjutraj vsakih nekaj minut odpelje iz Celovca do starta polmaratona v mestu Velden (Vrba na Koroškem) na drugem koncu jezera.

FamilienlaufKaerntenLaeuft011_Traussnig
Tek ob jezeru je odlična priložnost za malo drugačno družinsko druženje.

Informacije o prijavah

Kot vsako leto bo tudi letos na teku veliko Slovencev, za katere je še posebej pomembna informacija, da se bodo spletne prijave za tek zaključile 8. avgusta ob polnoči. Možne bodo seveda tudi prijave na kraju dogodka, in sicer v petek, 19. avgusta, od 14. do 20. ure, ter v soboto, 20. avgusta, od 9. do 20. ure, in sicer na športnem sejmu, v tako imenovanem Running Cityju tik ob Vrbskem jezeru. V obeh omenjenih terminih je možno dvigniti tudi darilne vrečke, v katerih so startne številke, merilni čipi in drugo.