Danes so ga prvič privedli pred sodnika. Sodnik je po prvem zaslišanju odločil, da Bulhan ostaja v priporu vsaj do zaslišanja prihodnji teden. 19-letnik je potrdil svojo identiteto in izjavil, da razume obtožbe, o svojem zagovoru pa se ni izrekel.

Po navedbah policijskih virov ni videti, da bi šlo za teroristični motiv. Žrtve naj bi napadel naključno. Londonska policija je v enem prvih odzivov po napadu navedla, da bi lahko bil eden od dejavnikov "duševno zdravje" napadalca.

Zakaria Bulhan je norveški državljan somalijskih korenin, ki se je v Veliko Britanijo preselil leta 2002. Z nožem je v sredo ubil 64-letno Darlene Horton, ženo profesorja na floridski univerzi, ki je poučeval na poletnih tečajih v Londonu. Britanec, ki je bil ranjen v napadu, je še vedno v bolnišnici. Medtem pa so moška iz ZDA in Avstralije ter ženski iz Avstralije in Izraela v četrtek že odpustili iz bolnišnice.

Britanec je utrpel vbodno rano v trebuh, medtem ko sta bila Američan in Avstralec zabodena v prsi. Avstralko je napadalec zabodel v hrbet, Izraelko pa v roko.

Do napada je prišlo na Russell Squareu v središču Londona, kjer stoji več priljubljenih londonskih hotelov. V bližini se nahajata tudi Britanski muzej in sedež Univerze v Londonu.