Poskus uboja

Sanelo je Srdjana pobil s pestmi in ga dvakrat "zaštihal"

S.S.
7. 12. 2018, 06.50
Deli članek:

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je začelo sojenje Sanelu Hudoroviću, obtoženemu poskusa uboja Srdjana Jotića.

Samo Strel
Obtoženi Sanelo Hudorović.

Obtoženi 30-letnik je bil v zagovoru kratek: »Ostajam pri tem, kar sem povedal v preiskavi. Bil sem napaden, šlo je za samoobrambo. Na vprašanja pa ne bom odgovarjal.« Incident se je pripetil 31. julija letos v Šmarju - Sapu, v stanovanjski hiši obtoženca. Po navedbah tožilstva je Sanelo Hudorović okoli 19.30 v domači kuhinji najprej zagrozil Srdjanu Jotiću, da ga bo ubil. Nato ga je s pestjo udaril v vrat in še dvakrat zabodel v trebuh in prsni kos ter mu povzročil dve vbodni rani, globoki najmanj 10 centimetrov. Jotić je potem pobegnil in poiskal zdravniško pomoč, zaradi česar je ostalo »le« pri poskusu kaznivega dejanja uboja.

Napaden med počitkom

Ker je obtoženi včeraj vztrajal pri zagovoru v preiskavi, ga je sodnik Ciril Keršmanc prebral. Kritičnega je bil Hudorović doma, počival je na dvorišču, ko ga je zmotil avtomobil, s katerim so se pripeljali Jotić, njegov brat Branko in Brendo Bajt. Avto so parkirali na drugi strani ceste in se mu začeli približevati. Hudorović je zavpil, da Branko pri njem ni zaželen, vendar se on na to ni oziral, šel je do Hudorovića in ga napadel. Obtoženi je zbežal v hišo, trojica pa mu je sledila. Branko je v notranjost skočil kar skozi okno. V kuhinji so se ga potem lotili s pestmi, ga pobili na tla, a se je takoj pobral in s pulta vzel nož ...

Oškodovanca spoštuje

»Začel sem se braniti, mahal sem z njim naokoli. Vsi trije so me napadali, mahali so po meni, bilo je noro,« je pojasnil pred preiskovalno sodnico. Pred napadalci je potem zbežal iz hiše, proti avtu, vmes je pobral najmlajšo hčerko, na dvorišče pa sta naposled prihiteli tudi žena in še ena hči. »Ne vem, ali sem z nožem koga zadel. Ko sem sedel v avto, sem imel desno roko krvavo,« je dejal. V preiskavi je še poudaril, da mu je žal za to, kar se je zgodilo, da spoštuje Srdjana, bil pa je v sporu z Brankom, ker naj bi v preteklosti udaril in posilil njegovo mamo. Kakorkoli.Nadaljevanje 14. decembra, ko bodo besedo dobili oškodovanec, njegov brat in Bajt.