Zanimivosti

Izbira napačnih ličil nas lahko pogrša in postara

Tea Dečman
7. 12. 2018, 06.30
Deli članek:

Misija skoraj vsake ženske je (p)ostati mladostna in lepega videza. Lažje bi bilo, če ne bi bilo toliko krem, ličil in metod, s katerimi si je mogoče pomagati.

youtube

Nemalokrat se katera ženska tako močno napudra, da je videti, kot da bi na obrazu nosila masko. Zaradi pretemnega ali presvetlega pudra se zdi, kot da glava in vrat pripadata nekomu drugemu, kar je – verjemite – vse prej kot privlačno. S presvetlim pudrom boste videti dolgočasni, pusti, vaša koža bo bleda, upadla, kar bo vašemu obrazu nedvomno dodalo leta. Tudi nasprotno, torej s pretemnim pudrom, ne boste dosegli učinka, ki ga želite. Obraz bo videti nenaraven, ne bo sijal in predvsem brez občutka lahkotnosti ter nežnosti, zaradi česar si boste nehote dodali nekaj let.

Pretemna šminka

S starostjo se izgubljata barva in oblika ustnic, zato strokovnjaki ličenja svetujejo, da uporabite šminko, ki jim bo dodala polnost, sočnost. Temna barva ima ravno nasproten učinek, saj naredi ustnice na pogled bolj tanke, majhne, manj sočne in nezdrave. Raje izberite svetlejši ton in dodajte bleščilo, čeprav menite, da ste zanj prestari.

profimedia

Črta zgolj na spodnji veki

Nikar si s črtalom za oči ne rišite črte samo na spodnji veki. Izplača se vam potruditi in porabiti malenkost več časa za popolno obrobo oči, saj je lahko rezultat izjemen. S spodnjo črto boste oči le pomanjšali in si dodali nekaj let. Če boste črto potegnili tudi na zgornji veki, si boste oči povečali, pogled bo postal bolj odprt, osvežili si boste obraz … Toda pozor! Nikar ne rišite predebele črte, saj vas bo tudi to postaralo.

Pozabljate na barvo in obliko obrvi?

S starostjo postajajo obrvi vse tanjše, včasih pa zaradi večletnega puljenja tudi preprosto ne zrastejo nazaj. Če jih ne boste zapolnili z barvo, boste videti starejši, bolj bledi in vaš obraz brez prave linije. Obrvi si pobarvajte v barvo svojih las.

Lička

Če si želite pravilno obarvati lička, jih uščipnite in se nato potrudite izbrati takšno barvo, kakršna nastane po ščipanju. Videti bo, kot da ste naravno zardeli.