protest

Bannona nočejo niti na konferenci o robotih za seks

S.R.
6. 12. 2018, 21.00
Deli članek:

Politični strateg, ki je pomagal spraviti Donalda Trumpa v Belo hišo, Steve Bannon, ima zaradi tega v ZDA težave s služenjem denarja.

reuters
Steve Bannon

Steva Bannona je Trump že lani avgusta pregnal iz Bele hiše, ker je domnevno rovaril proti njemu in družini. Bannon naj bi med drugim novinarjem izdajal negativne informacije o delovanju Trumpove vlade in članih družine Trump, kar je Trumpa tako močno razburilo, da ga je odpustil. A je Bannon rovaril še naprej, osredotočil se je na Evropo, kjer je podžigal nacionalistična gibanja stare celine, med drugim v Italiji.

Visoki uslužbenci Bele hiše v ZDA po takšnem ali drugačnem odhodu s položaja sicer služijo dober denar s povabili na predavanja in druge prireditve. Bannonu to nekako ne gre, čeprav je pomagal poskrbeti za eno največjih političnih presenečenj v zgodovini ZDA.

V ponedeljek pa je postal predmet šal številnih, ki ga ne marajo. Študentski časopis univerze Montana The Montana Kaimin je namreč poročal, da sta bili načrtovani konferenci o svobodi govora in robotih za seks, na katerih naj bi nastopil tudi Bannon, odpovedani. Razlog je bil študentski protest zaradi njegovega povabila.