Skrbnica in ljubica

Učiteljica priznala, da je otrok sadež ljubezni med njo in dijakom

R.T.
29. 3. 2018, 20.55
Posodobljeno: 29. 3. 2018, 20.59
Deli članek:

37-letna Laura Lynn Cross naj bi dijaka začela zapeljevati, ko je bil star 14 let, pri 16 pa je dopustila, da ji je "naredil" otroka.

Summit County Jail
Laura Lynn Cross je očitke priznala.

Sodišče v Akronu v ameriški zvezni državi je nekdanjo učiteljico angleščine Lauro Lynn Cross spoznalo za krivo "spolne zlorabe mladoletne osebe". Kazen ji bodo odmerili 24. maja.

Učiteljica se je z dijakom spoznala leta 2012, ko mu je bilo 14 let. Večkrat ga je povabila na svoj dom, kjer je lahko po milji volji plaval v njenem bazenu. Njegovemu očetu ni bil všeč pogled učiteljice, zadevo je prijavil policiji, ki pa niso našli ničesar škodljivega.

Obiski so bili vse pogostejši in Laura je dijakova starša prepričala, da bi bilo za vse najbolje, če bi ji dovolili "delno skrbništvo" nad dijakom. Starša sta se strinjala, sodišče je skrbništvo odobrilo in fant se je preselil k učiteljici. Leta 2014 naj bi se tako "romanca" razvila. Čez dobro leto je učiteljica rodila, dijakova mati pa je stopila na policijo in jim zaupala svoj sum - njen sin naj bi imel spolne odnose z učiteljico.

Avgusta lani so Lauro Cross, ki je pustila službo že nekaj mesecev pred porodom, aretirali. Dijak se je zaupal očetu in nato vse povedal še policistom, pred dnevi pa se je pokesala še učiteljica, ki ji ne uide zaporna kazen.