Ana Tavčar

Prav nič mi ni bilo na pladnju prineseno in nič prizanešeno

Sonči Nered Čebašek
23. 5. 2024, 16.10
Posodobljeno: 23. 5. 2024, 21.52
Deli članek:

Iskrive oči in žareč nasmeh Ane Tavčar sami po sebi pripovedujejo, da njihova lastnica ljubi življenje; ga radovedno raziskuje in se kot otrok z navdušenjem uči novega.

Matej Pirkovič
Ana je bila včasih ovnica, zdaj pa v ospredje prihaja njena devica.

Priljubljena televizijska voditeljica je tudi doktorica germanistike, priznana pevka in pesnica, suvereno zaigra na klavir in je predana mama dvema fantičema. Njena zaljubljenost v življenje pa ni le površinska, temveč vidi globoko vanj.

Kako si razlagate ezoteriko in mejne tematike?

Obožujem ezoteriko in zdi se mi, da sem drugačna, odkar sem »prestopila meje«, če uporabim delček fraze iz vašega vprašanja. Predvsem me življenje uči, da ko prestopiš meje, si upaš ali pa ti je dano, vidiš širše. In ezoterika je zame: videti širše.

Močno občutite energije okoli sebe?

Da, zelo zaznavam energije, zaznavam ljudi, ki vstopajo ali so v mojem življenju, bolj subtilno, v zadnjem času bi lahko rekla, da čedalje bolj. Večkrat mi je bilo povedano, da mi je bila v zibelko položena močna intuicija. Zdi se mi, da je dolgo nisem znala uporabljati, morda nisem vedela, da je tam in da se lahko zanesem nanjo. Pozneje sem spoznala, da če res prisluhnem svoji intuiciji, mi načeloma kaže prave poti oziroma bolj prav je, če rečem, da se mi pomaga usmerjati ali pa čisto na splošno, da boljše zaznam, kaj se dogaja.

Prepoznate pri sebi, kdaj ste energijsko prazni – in kako? Kaj vas najbolj izčrpava?

Da, zelo. Najbolj energijsko me izčrpajo ljudje, posebej množice. Izjemno izčrpajo tako imenovani čustveni vampirji, teh se na daleč izognem, če se le da. Množice pa prav tako; tam se mi dogaja, da posrkajo vase mojo toplino, se z njo nahranijo, jaz pa se znajdem potem čisto izpraznjena. Nasploh veliko dajem in moram močno paziti, da se ne izčrpam.

Se znate napolniti, ko vaša telo in duša potrebujeta energijo?

To pa zelo. Potrebujem in si vzamem veliko časa zase, to je čas za »delati nič«. Moj »delati nič« največkrat pomeni dobro kosilo s prijatelji, sprehod v naravi, piknik ob morju, branje knjig, zalivanje rož, dolga hoja skozi gozd, in to večkrat na dan, če je treba. In vse drugo, kar je za mojo dušo: glasba, poslušanje, igranje, ali celo petje, velikokrat plešem z mlajšim sinom na nama ljube hite, to je tako zabavno! In telo zadihano in napolnjeno. Pa joga in meditacija. Brez tega si sploh ne znam več predstavljati življenja.

Matej Pirkovič
Brez meditacije si Ana življenja ne predstavlja več.

Ste že kdaj obiskali astrologa ali terapevta, ki se ukvarja z napovedovanjem prihodnosti? Ali pa kakšnega duhovnega terapevta, bralca dušnih ali akaških zapisov, numerologa …?

O ja, nekaj takih oseb mi je prišlo na pot in hvaležna sem vsaki posebej. Zelo so mi spremenile življenje. Ni jih bilo veliko, vendar sem imela srečo, da sem naletela na prave ljudi. Prav oni so povzročili to veliko spremembo v meni, da sem začela dojemati življenje veliko širše, v več dimenzijah, se otresla stereotipov in predsodkov, se odprla za drugačne modrosti in znanja.

Kaj pa vpogled v vašo preteklost – ste pogledali, morda veste, kaj ste bili v preteklem življenju?

Nekoč mi je priznana karmična diagnostičarka rekla, da sem bila na dvoru. Kraljica.

Vam je lažje živeti z razumevanjem, zakaj se vam kaj dogaja, ali vam je bilo kdaj žal, da poznate ozadja?

Po delčkih sem z jasnovidko, ki mi je povedala enako, sicer odstrla nekaj vzporednic s tem življenjem, kje se torej na dogodkih, ki so mi dani v tem življenju, vidi, kar sem doživljala v preteklosti; podobno je z ljudmi, vedenjem in čustvi. Gotovo je lažje, če nekaj tega poznaš, si lažje pojasniš nekatere dele usode.

Imate kakšen amulet?

Nosim nakit, ki ima zame močan pomen, vsak kos ima svojo zgodbo. Imam amulet za srečo, ki mi ga je izdelal starejši sin. In kristale. In rune.

Verjamete, da ste rojeni pod srečno zvezdo? Ali je uspeh v življenju, zasebno in poslovno, po vašem mnenju le odraz osebnega dela in truda?

Verjamem, da je življenje zmes obojega. Sinhrousoda, kot pravi Deepak Chopra. Meni ni bilo res čisto nič prineseno na srebrnem pladnju in tudi nič prizaneseno. Vse, kar sem, je plod truda, volje, dela, učenja, močne želje, notranje motivacije, polno vsega tega. Včasih bi se najraje smilila sama sebi, zakaj sem se morala za vsako stvar, vsak uspeh, če želite, boriti in se truditi, medtem ko se nekaterim ni treba. Ampak vemo, da taki stavki nikamor ne peljejo. Tako da poskušam krmariti med obojim, usodo in voljo, se truditi, hkrati pa spoštovati znake na poti in ne iti z glavo skozi zid.

Kaj ste po horoskopu in ali vas nebesno znamenje dobro opiše?

Oven. Me, ker imam še vedno v sebi ogenj in strast, po drugi strani pa se večkrat pošalim, da se mi zdi, da sem bila včasih ovnica, zdaj pa v ospredje prihaja moja devica. Zemeljska, bolj mirna, pomaga drugim, hoče narediti boljši svet, se zavzema za druge, se zateče v naravo in k samoti.

Verjamete v angele?

Da. Zdaj ko vam odgovarjam, je z mano nadangel Gabriel. On je večkrat z mano. Že od nekdaj.

V kaj pa najbolj zaupate, verujete?

V moč misli. V zakon privlačnosti. V moč dobrega in lepega, moč svetlobe.

Kaj se vam zdi na Zemlji najlepše, kaj vas navdaja z žalostjo?

Z žalostjo me navdaja človeška zloba. Nekateri je premorejo enormno veliko. Najlepše pa je vedeti, da gre vsak lahko stran od tega, ven iz teme, na luč.

Občutite prehod človeštva iz tretje v peto dimenzijo, ki se trenutno dogaja?

Čutim predvsem zelo čudno obdobje, močne pretrese v kolektivni zavesti in upam samo, da gremo višje in na boljše.