Ga je spravil v jok?

Kralj Karel s simbolično fotografijo zadal močan udarec princu Harryju

S.Č.
23. 6. 2024, 08.47
Posodobljeno: 23. 6. 2024, 16.24
Deli članek:

Spremljevalci dogajanja v britanski kraljevi družini so prepričani, da je kralj Karel III. z eno samo objavo na družbenih omrežjih sprožil močna čustva pri svojih sinovih. Medtem ko je princa Williama verjetno razveselil, naj bi mlajšega sina, princa Harryja razžalostil in morda celo spravil v jok.

Profimedia
Kraljeva družina

Na uradnem profilu Buckinghamske palače na Instagramu je kralj Karel III. delil posebno rojstnodnevno voščilnico za Williama, ki je 21. junija praznoval 42. rojstni dan. Objavljena je bila črno-bela fotografija iz leta 1982, na kateri sta mali William in njegov oče, tedanji princ Walesa, vidno vesela in nasmejana. 

Mnogi menijo, da je ta objava namenjena pošiljanju jasnega sporočila princu Harryju, vojvodi sussekškemu. Odkar se je Harry odločil zapustiti kraljevo družino in se preseliti v ZDA z ženo Meghan, se odnos med njim in preostalimi člani družine vidno poslabšuje. Dokumentarni filmi, intervjuje, knjige in pestri naslovi v medijih so še dodatno zaostrili odnose.

Instagram
Voščilnica kralja Karla

Harry se gotovo počuti slabo

Harry že vrsto let ni prejel podobne voščilnice za svoj rojstni dan 15. septembra. Poleg tega je kralj izbral pomenljivo fotografijo, posneto dve leti pred Harryjevim rojstvom, s čimer naj bi sporočil, da nič ni pomembnejše od družine. 

Vir blizu Harryja je ameriškim medijem zaupal: "Harry se je gotovo počutil slabo, ko je videl to zelo simbolično sliko kralja z Williamom, ki bo nekega dne nasledil svojega očeta. Harry se vedno in povsod pritožuje, da je 'rezerva'. Morda je celo zajokal."