Tragičen epilog

Policija potrdila: Na travniku je ležalo truplo šestletnega Ariana

R.T.
27. 6. 2024, 16.19
Deli članek:

V Nemčiji se s tem tudi uradno zaključuje iskalna akcija za šestletnim avtističnim dečkom Arianom, ki je bil pogrešan vse od 22. aprila.

Profimedia
Šestletni Arian je bil pogrešan od 22. aprila.

Poročali smo že o nesrečni zgodbi šestletnega avtističnega dečka Ariana, ki se je tistega usodnega aprilskega dne v vasici Elm na severu Nemčije izmuznil svojim staršem in jo mahnil v neznano. Sledila je največja iskalna akcija v zgodovini Nemčije, a so bili vsi napori zaman. Ta ponedeljek je nato 54-letni kmet Jan Schlesselmann iz vasi Behrste, ki je od Elma oddaljena vsega nekaj kilometrov, med obračanjem trave na travniku naletel na truplo otroka. Na območje so se nemudoma zgrnili policisti in kriminalisti, ki so kraj zavarovali, truplo pa poslali na obdukcijo, da bi tako tudi uradno potrdili, kar so v resnici že vedeli, in sicer, da so vendarle našli dolgo časa pogrešanega dečka.

Zle slutnje so se uresničile, saj so policisti na današnji novinarski konferenci tudi uradno potrdili, da gre za truplo malega Ariana. Izsledki obdukcije, ki so jo opravili na inštitutu za sodno medicino v Hamburgu, ne puščajo dvoma. Policisti so danes potrdili še, da na dečkovem truplu niso našli sledi morebitnega zločina, niso pa razkrili vzroka smrti.

Mesto najdbe trupla je sicer vsega približno 1,5 kilometra oddaljeno od Arianovega doma v Elmu, zato se odpira vprašanje, kako to, da jim dečka ni uspelo najti med obsežno iskalno akcijo, saj so ekipe to območje večkrat pregledale, kar so danes potrdili tudi policisti.

Spomnimo. Šestletni Arian je 22. aprila zgodaj zvečer smuknil iz hiše in izginil. Starši so sicer nemudoma reagirali. Ko ga niso našli v okolici hiše, so takoj poklicali policijo, zavedajoč se, da se Arian zaradi svojega stanja ne zna izražati, v kolikor ga kdo ogovori, pa se ne odzove. Sledila je obsežna, največja iskalna akcija za pogrešanim otrokom v zgodovini Nemčije, v kateri je sodelovalo več kot 1000 policistov, gasilcev, pripadnikov Rdečega križa in prostovoljcev. V prvih dneh so ubrali klasično iskalno akcijo, nato so poskusili z baloni, ognjemeti, obešenimi čokoladicami na drevesih in otroškimi pesmi, da bi uporabili tako imenovano tiho taktiko, da ne bi prestrašili avtističnega dečka, a uspeh je izostal. Sledila je velikopotezna reševalna akcija, ki so jo poimenovali načrt XXL. Ustvarili so veliko človeško verigo, v kateri je sodelovalo kar 1200 ljudi (vojska, gasilci, policija, prostovoljci in ostale organizacije). Počasi in temeljito so preverili vsak centimeter območja, na katerem bi se Arian lahko zadrževal. Niso ga našli.