Tragično

Video: Na Slovaškem v trčenju hitrega vlaka in avtobusa pet mrtvih

R.T.
27. 6. 2024, 19.17
Posodobljeno: 27. 6. 2024, 20.18
Deli članek:

Na jugu Slovaške je danes potniški vlak trčil v avtobus. V nesreči je umrlo pet oseb, še pet je poškodovanih.

Profimedia
Kraj nesreče v slovaškem kraju Nove Zamky.

Tragedija se je zgodila malo pred 17. uro. V kraju Nove Zamky na jugu Slovaške je hitri potniški vlak trčil v avtobus, pri čemer je prišlo do požara. Kot so sprva potrdili slovaški reševalci, so štiri osebe izgubile življenje, pet pa jih je pristalo v bolnišnici. Pozneje se je število smrtnih žrtev povišalo na pet. Na kraj nesreče, kjer so posredovale številne reševalne službe, pristalo pa je tudi nekaj helikopterjev, se je odpravil tudi notranji minister Matuš Šutaj Eštok. Po prvih informacijah nihče od preminulih ni bil potnik na vlaku, ni pa še jasno, ali gre v primeru vseh petih smrtnih žrtev za potnike na avtobusu. Na vlaku se je v času nesreče nahajalo več kot sto potnikov.

V nesreči je bil udeležen hitri vlak, ki vozi med Prago in Budimpešto. Po poročanju slovaških medijev se je nesreča zgodila na zavarovanem železniškem prehodu, opremljenem z zapornicami in svetlobno signalizacijo.

Tiskovna predstavnica železniškega potniškega prevoznika ZSSK Vladimira Bahylova je po poročanju STA medtem sporočila, da je strojevodja utrpel opekline, saj je lokomotiva zagorela.