Obračun

Streljanje v Bruslju: Umrli dve osebi, še tri poškodovane

R.T.
27. 6. 2024, 17.07
Posodobljeno: 27. 6. 2024, 17.07
Deli članek:

V nočnem strelskem napadu v Bruslju sta bili ubiti dve osebi, še tri so poškodovane. Kaže, da je šlo za obračun med kriminalnimi združbami.

Profimedia
Storilci so streljali v lokal, ki se nahaja v bližini železniške postaje Midi.

V enem od lokalov v bližini bruseljske železniške postaje Midi so med 1. in 2. uro ponoči odjeknili streli. Kot je po poročanju časnika Brussels Times danes popoldne potrdilo državno tožilstvo v Bruslju, sta na kraju dogodka umrli dve osebi, in sicer 44-letni moški in 46-letna ženska. Strelne rane so utrpele še tri osebe. 42 in 49 let stara moška sta utrpela kritične poškodbe in se še borita za življenje, medtem ko je 31-letni moški zunaj življenjske nevarnosti, a ostaja v bolnišnici.

Profimedia
Škoda je vidna tudi na avtomobilu, parkiranem ob lokalu.

Kriminalisti okoliščine zločina še preiskujejo in še vedno iščejo storilca ali storilce. Glede na izsledke balističnih izvedencev je storilec za napad verjetno uporabil težko strelno orožje oziroma jurišno puško. Po prvih poročilih naj bi šlo za obračun med mamilarskimi tolpami, pri čemer naj bi bile vsaj nekatere žrtve povsem naključne, kolateralna škoda. Po poročanju belgijske tiskovne agencije Belga, ki se opira na vir blizu preiskave, naj bi se storilca pripeljala s skuterjem in začela streljati v smeri lokala, pri čemer naj ne bi ciljala posameznih strank. Kriminalisti so skuter že našli. Isti lokal je bil tarča napada že konec aprila. Po polnoči v skladu z mestnim odlokom sicer ne bi smel obratovati, a se je lastnik, ki je tudi sicer sumljivega slovesa, kot kaže na pravila požvižgal.