Martina Švab na Aktualu

Fatalka mora več povedati z očmi kot z jezikom, a jaz tega ne znam

Alenka Sivka
23. 5. 2024, 15.55
Posodobljeno: 14. 6. 2024, 17.56
Deli članek:

Žana Vidmar in Klemen Bunderla sta v studio Aktuala povabila kolegico, voditeljico Martino Švab.

Luka Švigelj
Martina Švab na Radiu Aktual.

Martina je zgovorna, nasmejana ženska, vedno dobre volje, tokrat pa jo je le malce stisnila trema, ki je drugače ne pozna. Ker ima pred kamerami in mikrofoni nadzor ona, ne pa Žana in Klemen. A seveda sta bila Aktualovca prijazna do nje in ji nista postavljala kakšnih zagonetnih vprašanj. V studiu je bilo polno smeha.

Martino prijatelji kličejo tudi Tinca, Marti ... edino imena Marta ne mara oziroma tega, da jo kličejo Marta.

Martina je letošnja kandidatka za Femme fatale. Zato sta jo seveda voditelja vprašala, kakšna je zanjo fatalka? Martina z odgovorom ni bila v zadregi: "Imeti mora močno energijo, več pove z očmi kot z jezikom, je samozavestna, si upa povedat svoje mnenje na glas, ne za hrbtom, in za njim stoji, in da si upa pokazat svoje atribute, obline. In ko vstopi v prostor, ga napolni s svojo energijo."

Luka Švigelj
Martina Švab na Radiu Aktual.

Žana jo je vprašala, koliko sploh spi, pri tem, da je mamica, žena, poslovna ženska, voditeljica … Spi bolj malo, je povedala Martina, največ pet ur na noč, včasih tudi samo urico. A ker rada dela, ji to ni težko. Če bo imenovana za Femme fatale, je obljubila, da bo priredila veliko žurko.

Martina in Klemen Bunderla sta posnela duet, o tem pa več kmalu, ko ga bosta predstavila javnosti.

V predstavitvi Martine kot kandidatke za Femme fatale so zapisali: Skrivnega recepta za fatalnost ne pozna. Bolj gre za to, da je karakterno »fatalna«, saj si je vse, kar je dosegla v življenju, morala prigarati sama. Da si je večkrat upala narediti nekaj, tudi ko jo je bilo strah, in ji je uspelo. Da se ni in se ne ozira na mnenja drugih, da je odločna, iskrena, srčna, vztrajna in predvsem hvaležna! Da ji nič ni samoumevno. Drži se vodila: Ne jamraj – išči rešitev. Gremooo, akcija. To je to. In pozitivna energija.

Najpomembnejše življenjsko spoznanje je po njenem mnenju naslednje: »Kadar hočemo ustvariti nekaj velikega, moramo tudi sanjati, in ne le delovati. Ne samo načrtovati, treba je verjeti vase in si zaupati. Saj veste, kako pravijo: pazi, kaj si želiš, morda se uresniči! Moč misli ima res neverjetno moč in vpliv!«