Priljubljena pevka

Tajči razkrila, s katerim igralcem je bila v razmerju v časih največje slave

D.K.
23. 5. 2024, 14.44
Posodobljeno: 23. 5. 2024, 15.03
Deli članek:

53-letna legendarna hrvaška glasbenica, ki je Jugoslavjo na izboru za pesem Evrovizije leta 1990 zastopala s pesmijo Hajde da ludujemo, se je leta 1992 zaradi različnih razlogov preselila v Združene države Amerike. Zdaj pa je v eni od pogovornih oddaj razkrila številne zanimivosti iz njenega življenja, za katere marsikdo ni vedel.

Instagram
Tajči in Baby lasagna

V posebni oddaji Happy Show je gostovala ena največjih pop zvezd zgodnjih devetdesetih Tatjana Cameron – Tajči. V zanimivem pogovoru je poslušalcem radia Happy FM razkrila, ali razmišlja o vrnitvi na Hrvaško, glede na njene vse pogostejše obiske, kakšno vlogo je imel Zrinko Tutić v njeni karieri, s katerim znanim hrvaškim igralcem je bila več let v zvezi in kdo je bila njena dolgotrajna simpatija. Tajči tudi ne skriva, da je ponosna na uspeh Baby Lasagne.

Tajči dolgo časa ni bila na Hrvaškem, a v zadnjem času so njeni obiski domovine postali vse pogostejši. Kot je pojasnila, je njen najmlajši sin dopolnil 18 let, "zato me zdaj ne potrebujejo več toliko kot prej, zato imam več svobode. Imam več časa, da ga preživljam, kjer želim," je povedala v omenjeni oddaji in dodala, da se ima na Hrvaškem vedno lepo.

Čeprav so tudi njeni sinovi (Blais, Dante in Evan) zaprosili za hrvaško državljanstvo, priznava, da o stalni vrnitvi ne razmišlja. To je zapleteno, gre za veliko odločitev, da iz nerezidenta postaneš rezident in to s seboj potegne veliko stvari. Tam imam hišo, to ni le odločitev, da gremo na letalo, vzamemo dva kovčka in se preselimo. Lepo se da urediti življenje na dveh kontinentih, da si tu in tam, je pojasnila.

Na Švedskem navijala za Baby Lasagno

Prav tako pevka ne skriva ponosa, ker je imela priložnost spremljati nastop Baby Lasagna na Pesmi Evrovizije na Švedskem kot del hrvaške delegacije.

"Biti v tisti dvorani, doživeti te oboževalce, to tehnologijo, doživeti Marka v živo in njegovo energijo – življenjsko vredno, neprecenljivo izkušnjo. Njegov nastop, ki sem ga na poseben način spremljali s strani kot svoj uspeh. Ustvaril je tako čudovito energijo ... Ta odnos, ta ljubezen občinstva, to navijanje za Baby Lasagno, res lepa energija se je ustvarila. Marko je to odlično izvedel, ima to zbranost. Ko je prosil medije za premor, sem pomislila, kako bi bilo, če bi imela to zavedanje ... No, bilo je čisto drugo obdobje, on je v drugačnem miselnem sklopu, ima odlično ekipo okoli sebe, tudi jaz sem imela dobro ekipo, a na drugačen način," je dogajanje povzela Tajči.

Tudi desetletja kasneje ni popolnoma razkrila razlogov za odhod v ZDA

"Znano je, da je Zrinko Tutić bil najzaslužnejša oseba za vašo kariero, a vas vprašam, je bil Zrinko zaslužen tudi za tako imenovani beg?", je vprašal priljubljeno pevko voditelj Elvis Mehičić. "Seveda, zaslužen je za pesmi, ki jih je odlično napisal, je izjemen profesionalec in še vedno je v tem poslu. Moram povedati, da sem od četrtega leta delala na sebi, na svojem glasbenem izobraževanju, na scenskem gibu v ZKM-u. Zato ne bi rekla, da je zaslužen za mojo kariero, ampak za pesem 'Hajde da ludujemo' in vse, kar se je dogajalo tisti dve leti. Torej, v tem smislu je bil zaslužen, ne bi rekla za beg, ampak za mojo tranzicijo v Ameriko, kamor sem želela iti študirati muzikal, to ni bila nikoli skrivnost," je pojasnila. 

"Rekla sem mu, da bi rada šla študirat muzikal, bila sem izčrpana, imela sem druge razloge, morda so me malo preveč držali v pesti, kot v knjigi 'Ljudje in miši' Johna Steinbecka. Ta miš ni mogla več živeti. Odšla sem, da bi zadihala. Ni vse njihova odgovornost. Sama nisem znala postaviti meja, reči - veste, utrujena sem, grem spat, ni tega koncerta, ni tega medija," je povedala. Dodala je, da je še danes v dobrih odnosih s Tutićem, s katerim rada pije kavo.

In s kom je bila v razmerju?

Razkrila je, komu je bila naklonjena v času največje priljubljenosti, in ime svojega bivšega fanta, igralca iz kultne serije 'Smogovci'. "Vsak je imel do nekoga čustva, realno, tudi jaz. Dolgo sem hodila z Mariem Mirkovićem, bila sva par. In moja edina simpatija je bil Vlado Kalember. Bil je moja simpatija res dolgo časa. Prav tako mi je bil dlje časa všeč Massimo. Tisto njegovo čustvo, ki ga je dajal skozi glasbo, me je vedno zelo privlačilo in me še vedno privlači," je dodala Tajči.

Tajči je bila sicer 17-let poročena. Njen mož je bil Matthew Cameron, ki ga je spoznala po preslitvi v ZDA. V zakonu so se njima rodili trije sinovi. Leta 2017 pa je takrat 47-letni Matthew umrl za posledicami raka na pljučih.