Iskreno

Tajči: “Kot najstnico so me posilili, a nisem moškega nikoli prijavila”

S.Š.
27. 9. 2023, 17.20
Posodobljeno: 27. 9. 2023, 18.03
Deli članek:

Moškega, ki jo je zlorabil, ni nikoli prijavila.

Internet
Glasbeni dvoboj

Tatjana Matejaš Cameron, bolj znana kot Tajči, je bila gostja na hrvaškem podkastu 'Skip or Beep'. Spomnila se je težkih trenutkov svojega življenja in razkrila, zakaj je na vrhuncu slave v popolni anonimnosti odšla v Ameriko. "Ta občutek pripadnosti samemu sebi, da se zavedam, da pripadam sebi in ne nikomur drugemu, je bil gotovo razlog, da sem se odločila oditi…"

O zlorabi ni govorila niti z mamo

In medtem ko danes z življenjskimi nasveti pomaga drugim, ne skriva, da se s travmami v mladosti dolgo časa ni znala soočiti. Kot najstnica je bila namreč žrtev spolne zlorabe, zaradi česar se je leta trudila, da bi se znova vzljubila in si povrnila samozavest. Žal, pravi, se kot družba duševnim težav včasih nismo dovolj posvečali.

“Dejali ste, da ste posiljevalcu že zdavnaj odpustili, sebi pa dolgo niste mogli odpustiti? Zakaj?” je Tajči vprašala voditeljica podkasta.

“Mislim da nisem vedela, kako bi se soočila z vsem. Moja babica je ves čas govorila, da bo stvari s sabo odnesla v grob. Dolgo časa sem mislila, da bom to storila tudi jaz, saj nisem želela nikomur povedati, kaj se je zgodilo. Ker če bi povedal mami, me ne bi nikoli več pustila same, hkrati pa sem jo hotela zaščititi. Kako poveš nekaj tako groznega lastni mami? Srce bi ji zlomilo…"

Pomoč

Moškega, ki jo je zlorabil, ni nikoli prijavila. “Ne vem, ali je sploh še živ,” priznava Tajči. Se pa je odločila, da se ne bo ukvarjala z nasilneži in bo raje pomagala žrtvam. “V zaporu delam z ženskami, ki so prestale veliko hujše stvari kot jaz... Z ženskami, ki so bile popolne sužnje... “ 

Kljub temu, da se je Tajči leta soočala s travmami, pa je dejala, da je mir našla v glasbi in pisanju, ter tako preživela najhuje.