Prva v letu

Na mlado luno naj staro umre in se novo porodi!

Tanaaz, Neja Kralj
11. 1. 2024, 10.41
Posodobljeno: 11. 1. 2024, 10.46
Deli članek:

Prva mlada luna v letu in valovi svežega navdiha bodo švigali po vesoljskem nebu ter nas navdihovali, da bomo navdušeni nad letom, v katerega smo vstopili.

AdobeStock
Glavni igralec na nebu je trenutno kozorog.

Če se po zaključku leta 2023 še vedno počutite letargični ali počasni, vdihnite energijo nove lune, ki doseže vrhunec 11. januarja ob 12.57. Dovolite Luni, da dvigne vaše razpoloženje, poveča vašo motivacijo in vas opomni, da je čas, da začnete znova. Medtem ko je mlada luna polna sveže nove energije, je nanjo vezana tudi energija koncev, zahvaljujoč Plutonu, ki lebdi na močni 29. stopinji kozoroga.

MOGOČNI PLUTON

Pluton bo sicer vstopal in izstopal iz kozoroga do novembra 2024, ko ga bo končno zapustil, vendar je to zadnja nova nuna v kozorogu, kjer bo Pluton blizu, kar bo prineslo občutek zaključka in konca tega potovanja. Pluton je vstopil v kozoroga že leta 2008, zaradi česar se je težko spomniti življenja brez njega. Vsi smo se že tako navadili na Plutona v kozorogu, da se nam bo morda zdelo nekoliko težje razbrati lekcije, ki nas jih uči ta vibracija. V kozorogu nas Pluton vodi, da prepoznamo, kaj nas dela stabilne in varne. Deluje na najgloblje plasti naše duše in nam pomaga preobraziti ter prepoznati lastno moč. Pluton velja za gospodarja podzemlja, in medtem ko je potoval skozi kozoroga, naj bi se vsi soočili z nečim iz lastnega podzemlja. Nekaj bi umrlo in na njegovem mestu bi se nekaj drugega ponovno rodilo. Pluton nas opominja, da nič ne traja večno in da mora vse sčasoma zbledeti. Toda z vsakim bledenjem, z vsakim odpadom, se ponovno rodi nekaj novega.

Ker je to zadnja nova luna v kozorogu s Plutonom v kozorogu, se zdi primerno, da se v tej transformaciji, skozi katero smo se premikali vsa ta leta, se še zadnje plasti odvržejo in smo zdaj sposobni stati sveži ter prenovljeni v našem pravem jazu.

Profimedia
Pluton je trenutno v enako močno vlogi kot Luna.

Kozorog je prizemljeno znamenje, zato lahko to mlado luno uporabimo za ustvarjanje strukture v naši dnevni rutini in prevzemanje odgovornosti za vse, kar je treba narediti.

ČAS RESNICE

Medtem ko je torej mlada luna v veliki meri namenjena pripravi odra za leto 2024, gre tudi za spoštovanje preteklosti in preobrazb, skozi katere smo šli. Gre tudi za priznanje, kaj se je dvignilo iz našega lastnega podzemlja in kako je to spodbudilo naša lastna potovanja smrti in ponovnega rojstva. To je mlada luna, ki išče resnico. Takšno, ki nam omogoča, da resnično vidimo stvari takšne, kot so. Čeprav se je lahko zlahka ujeti v novoletne zaobljube in dobrodošlico sveže energije, sprejmite tudi preteklost in se ji poklonite. Spoštujte pot, ki ste jo prehodili. Spoštujte potovanje, ki ste mu bili priča. Spoštujte vse trenutke smrti in ponovnega rojstva, ki so vas pripeljali do mesta, kjer ste zdaj.

PRAKTIČNI VIDIK

Čeprav ta mlada luna ponuja nekaj globljega dela, obstaja tudi način, kako lahko dostopamo do njene energije na bolj praktični ravni. Kozorog je prizemljeno znamenje, zato lahko to mlado luno uporabimo za ustvarjanje strukture v naši dnevni rutini in prevzemanje odgovornosti za vse, kar je treba narediti. Ponuja val ambiciozne energije, ki nam pomaga, da se počutimo odločne in motivirane za vzpon na goro, na katero želimo priti. Rečeno je, da namere ali cilji, postavljeni na mlado luno v znamenju kozoroga, obljubljajo dolgoživost. Torej, če obstaja nekaj, čemur se resnično želite zavezati na dolgi rok, določite svojo namero in nato pod to mlado luno naredite majhno dejanje v tej smeri.

RITUAL

Opisan ritual vam pomagal usmeriti svojo energijo v namero.

Potrebujete:
1. svečo: belo ali sivo, ki sta barvi kozoroga,
2. list papirja in pisalo,
3. kristal: črn turmalin ali granat, ki nosita energijo kozoroga,
4. mirno okolje.

Postopek:
1. Priprava: najdite tiho mesto, kjer se boste počutili udobno. Ustvarite ambient s svečo in kristalom pred seboj.
2. Sprostitev: sedite ali lezite udobno, zaprite oči in globoko dihajte. Osredotočite se na svoj dih in se sprostite. Vizualizirajte si, kako se osvobajate vseh napetosti.
3. Postavitev ciljev: odprite oči in vzemite list papirja ter pisalo. Napišite nekaj ciljev, ki jih želite doseči. Bodite konkretni in specifični. Na primer: »Želim najti novo službo do konca naslednjega meseca,« ali »Nameravam izboljšati svoje finančno stanje.«
4. Posvetitev: dvignite kristal in ga držite v roki. Zaprite oči in se osredotočite na energijo kozoroga. Vizualizirajte si, kako vaši cilji postajajo resničnost. Zavestno postavite svoje namere v kristal.
5. Povezava z Luno: glejte v nebo (če je mogoče) in se povežite z mlado luno v kozorogu. Vizualizirajte si, kako njena energija podpira vaše cilje.
6. Zažig: dajte list papirja na svečo in ga zažgite, nato varno odstranite ostanke.
7. Zaključek: zahvalite se Luni in kristalu za njuno podporo. Sprostite energijo in se zahvalite vesolju za manifestacijo svojih ciljev.
8. Nadaljujte: po končanem ritualu nadaljujte svoje vsakodnevne naloge, vendar ohranite svoje cilje v mislih.

Pomembno je, da ritual izvajate z ljubeznijo, predanostjo in pozitivno energijo. Naj vam pomaga osredotočiti se na cilje in vas vodi k njihovi uresničitvi.