Vreme

Današnje jutro najbolj hladno, mraz bo vztrajal do nedelje

S.Š.
11. 1. 2024, 10.48
Posodobljeno: 11. 1. 2024, 10.50
Deli članek:

Kot so sporočili z Agencije RS za okolje (ARSO), je bilo današnje jutro marsikje najhladnejše v letošnji zimi.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Najbolj se je ohladilo v Iskrbi na Kočevskem, kjer je naša postaja izmerila -13,5 °C. Do sedaj je bilo tam sicer vreme precej milo, zato ni presenečenje da so se temperature zdaj nekoliko spustile. Nizke temperature so bile izmerjene tudi na Babnem Polju, kjer so zabeležili minus 13 in v Novi vasi na Blokah, kjer so temperature dosegle minus 12 stopinj Celzija, je povedal dežurni meteorolog na Arsu Brane Gregorčič.

Prav tako so danes zjutraj na številnih postajah po državi izmerili temperature pod -8 °C. Vkolikor bo v naslednjih dneh snežilo, bi bile lahko temperature tudi za 10 °C nižje.

Najbolj toplo v Dolenjah pri Ajdovščini

Na višje ležečih območjih sicer davi niso namerili tako zelo nizkih temperatur, saj je v višinah mraz nekoliko popustil. Na Kredarici je bilo ob 7. uri minus 6,6 stopinje. Bo pa v petek na višje ležečih območjih spet nekoliko bolj mrzlo, tudi ob koncu tedna bodo temperature v gorah zimske.

Najvišje temperature so medtem izmerili v Dolenjah pri Ajdovščini, kjer se kljub šibki burji ni ohladilo pod 1,7 °C.

Mraz bo popustil po nedelji

Ob začetku vikenda se obeta povsod lepo vreme. V soboto bo namreč povsod jasno, tako ob morju kot v gorah, v nedeljo pa bo Primorska oblačna in ta oblačnost bo iznad Primorske počasi segala tudi proti osrednji Sloveniji. Na vzhodu bo še nekaj sonca, prav tako bo še deloma sončno ob severni meji, je napovedal Gregorčič.

Od nedelje bo mraz popustil in v prihodnjem tednu bodo po napovedih temperature večinoma ves čas nad ničlo. Prve padavine so na vidiku proti sredini prihodnjega tedna, bo pa to po nižinah najverjetneje rahel dež.