Novice / Slovenija

cepljenje, cepivo proti covidu-19

EMA: Cepivo AstraZenece ni krivo za smrt avstrijske medicinske sestre

S.R./STA
10. 3. 2021, 20.48

Iz Evropske agencije za zdravila (EMA) so danes sporočili, da glede na izsledke preliminarne preiskave cepivo farmacevtske družbe AstraZeneca ni povzročilo smrti medicinske sestre v Avstriji.

zmago jelinčič

Bomo dobili nov državni praznik? Predlogu SNS se očitno obeta podpora

Mihael Korsika
10. 3. 2021, 20.40

Parlamentarne stranke SDS, LMŠ, Levica, NSi in SAB podpirajo predlog SNS, po katerem bi 13. maj postal državni praznik v spomin na prvi spopad z agresorjem na slovenskih tleh. V LMŠ, SAB in NSi imajo pomisleke o upravičenosti zamenjave 2. maja kot dela prostega dne z novim praznikom, a je SNS včeraj popoldne sporočila, da se je tej rešitvi odrekla. Novi praznik tako ne bi bil dela prost dan.

lokal, novo-mesto, carpe-diem

Gostinci doživeli napad na družbenih omrežjih

Polona Krušec
10. 3. 2021, 20.11

Lastniki in najemniki lokalov, v katerih se streže pijača ali hrana, so doživeli napad na družbenih omrežjih, saj jim del javnosti očita, da eden glavnih argumentov, s katerim nagovarjajo državo, naj jim sprosti dejavnost, ne drži.

telekom slovenije

Telekom ima novo vodstvo

S.R.
10. 3. 2021, 18.56

Nadzorni svet Telekoma Slovenije za novega predsednika uprave je imenoval Cvetka Sršena, za člana uprave pa Mitjo Štularja in Tomaža Jontesa, ki je bil že doslej v upravi Telekoma.

bencin, točenje goriva, gorivo

Vožnja z avtomobilom za 200 evrov dražja

Antun Katalenić
10. 3. 2021, 18.00

Vlada je sprostila cene pogonskih goriv še v času rekordno nizkega povpraševanja. Okrevanje svetovnega gospodarstva bo dalo odgovore na to, ali so bili strahovi pred liberalizacijo upravičeni.

ljudmila novak, volitve 2017

Ljudmila Novak brez dlake na jeziku razkrila, ali ustanavlja svojo stranko

S.R.
10. 3. 2021, 17.50

Evropska poslanka Ljudmila Novak, ki se je v zadnjih letih trdno učvrstíla v sedlu najbolj priljubljenih politikov v Sloveniji, se je na javnost obrnila z odkritim, neposrednim in predvsem iskrenim zapisom o svojem pogledu na trenutno politično godljo v državi.

Vera Jourova

Jourova: "Naloga nas, politikov, je odgovarjati z dejstvi, ne z napadi"

S.R./STA
10. 3. 2021, 15.37

V Bruslju so danes na tapeti Slovenija, Poljska in Madžarska, razprava pa je osredotočena na svobodo medijev oziroma predvsem pritiske nanje.

zdravko počivalšek, matej tonin

Počivalšek se bojda želi znebiti Sluge, lokalni odbori pa Počivalška

B.K./STA
10. 3. 2021, 14.58

V SMC bodo razpravljali o usodi Počivalška.

Karl Erjavec

Karl Erjavec se je odločil, Desus izbral novo začasno vodstvo

C.E./STA
10. 3. 2021, 14.26

Dolgotrajni predsednik stranke Desus, ki je za kratek čas žezlo predal Aleksandri Pivec, zdaj pravi, da ne želi biti več predsednik stranke.

Jelko Kacin

Kaj žalosti Jelka Kacina?

A.S./STA
10. 3. 2021, 14.14

Nacionalni koordinator za logistični del množičnega cepljenja proti covidu-19 Jelko Kacin je danes obiskal mariborski zdravstveni dom, kjer se je seznanil s potekom cepljenja proti covidu-19 in pripravami na četrtkov začetek cepljenja delavcev v vzgoji in izobraževanju. Tam so po besedah vodstva sposobni cepiti dnevno 3000 ljudi.

airbnb

Oddajanje preko Airbnbja bo postalo malce težje, predvsem v blokih

B.K.
10. 3. 2021, 12.45

Tsiti, ki so doslej turistom oddajali sobe ali stanovanja v večstanovanjskih stavbah, bodo imeli nekoliko več težav pri legalnem oddajanju.

hitri testi, koronavirus

V Celju jim je zmanjkalo hitrih testov

C.E./STA
10. 3. 2021, 12.19

Zamuda pri dobavi hitrih antigenskih testov, pravijo.

nuška čakš jager

Nuška Čakš Jager: Med vrtčevskimi otroki trend okužb stalen, viša pa se med osnovnošolci

A.S.
10. 3. 2021, 12.09

V okviru novinarske konference o aktualnem stanju glede covida-19 je pred kamere stopila namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni v NIJZ Nuška Čakš Jager in spregovorila o epidemioloških razmerah v državi.

agrft

Še ena prijava spolnega nadlegovanja na AGRFT

A.S./STA
10. 3. 2021, 11.02

V ponedeljek se je sestal kolegij profesorjev na AGRFT. Ko je igralka Mie Skrbinac prijavila spolno nadlegovanje, se je zvrstilo še nekaj pričevanj, v obravnavi je še ena prijava. V kolegiju so za STA poudarili pomen jasne meje med etičnim in etično spornim obnašanjem, v prihodnje bodo tudi previdnejši pri izbiri pedagoških sodelavcev.

lokal,

Korona krivulja se je upognila v smeri odprtja lokalov

G.G.
10. 3. 2021, 10.17

Nov dan, novi koronavirusni podatki.

Pesnica, piščančji  kadavri  2

FOTO: Po Pesnici so plavale vreče z razpadajočimi piščančjimi trupli

Senka Dreu / Štajerski tednik
10. 3. 2021, 08.00

V Pesnici, ki naravno meji občini Trnovska vas in Sveti Andraž in kjer se na mostu čez reko v normalnih časih brez epidemije odvija vleka vrvi za prekmeški pokal, ki tradicionalno pripade boljšemu prekmecu, prebivalcu nasprotne vasi, so sprehajalci pred dnevi opazili vreče z neznano vsebino.

Jernej Redek

Napovedi in pričakovanja (zbornice) – kmete čakajo velike spremembe

M. Luzar / Dolenjski list
10. 3. 2021, 06.56

»Upam, da bomo med seboj dobro sodelovali za dobro dolenjskega in belokranjskega kmetijstva. Želimo, da se kmetijstvo še bolj poveže in dobi pomen, in to z vidika pridelave in prireje ter z vidika ohranjanja krajine,« pravi Jernej Redek, predsednik novomeške območne enote Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije (KGZS).

ales hojs bobo (2)

Aleš Hojs napovedal spremembo glede policijske ure, predlagal jo bo že danes

S.R.
9. 3. 2021, 22.15

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs po novem podpira skrajšanje policijske ure na čas med 22. in 6. uro. O tem je razmišljal že pred časom, je pojasnil.

Polona Krušec, novinarka

Komentar novinarke: Srce parajoča tragedija za štirimi stenami

Polona Krušec
9. 3. 2021, 20.59

Moj 8. marec je zaznamovalo pismo. Pismo o njej, ki je ni več. Njeno življenje se je končalo, pa se ne bi smelo. Ne na tak način. Vzel ji ga je človek, s katerim si je delila streho, človek, s katerim si je ustvarila družino, katere krona je bila dveletna punčka.

Lucija Barbara Mlakar, potovanja

Luciji je polžev vsadek spremenil življenje

Estera Korošec / Štajerski tednik
9. 3. 2021, 20.31

Lucija Barbara Mlakar iz Skorbe je običajna najstnica, ki ima rada glasbo, ples, potovanja. V zadnjem letu so ji vse bolj pri srcu tudi knjige – romantične s srečnim koncem. Štiri leta je obiskovala glasbeno šolo in se naučila igrati klavir, v osnovni šoli je trenirala odbojko, igra golf. Skoraj 15 let je plesala jazz balet, kjer se je naučila vztrajnosti in doslednosti.

Velika planina_zima (2)

Policisti oglobili moškega, ki je priskočil na pomoč družini v stiski

Mihael Korsika
9. 3. 2021, 19.30

Družina starejšega voznika je minuli teden z vozilom obtičala na zasneženi cesti na Veliko planino. Na pomoč so priskočili naključni mimoidoči, zaradi težavnih razmer pa je eden izmed njih sedel za volan in avtomobil prepeljal do bližjega parkirišča. Policija mu je tam izdala globo, ker na omenjeni cesti velja prepoved vožnje.

dole pri polici, prizorišče umora

Tako po tragediji pri Grosupljem pojasnjujejo v CSD Ljubljana

S.R.
9. 3. 2021, 19.20

V CSD Ljubljana po petkovi tragediji v okolici Grosuplja poudarjajo, da je treba nasilje vedno prijaviti na center za socialno delo ali policijo.

B60K1448

So do dobrih evropskih plač upravičeni samo poslanci SDS?

Žiga Kariž
9. 3. 2021, 18.00

Večkrat je predsednik vlade že poskušal z navedbami visokih prihodkov poslank in poslancev EU očrniti svoje konkurente. Ali res meni, da so njihove plače previsoke?

aleš hojs

Hojsa postavili na laž? Njegove izjave ne držijo, opozarja Pravna mreža za varstvo demokracije

S.R./STA
9. 3. 2021, 17.17

Je protestiranje prepovedano? Minister za notranje zadeve Aleš Hojs trdi, da ne, a v Pravni mreži za varstvo demokracije opozarjajo, da njegove navedbe ne držijo, saj prepoved shodov velja na podlagi oktobra lani sprejetega odloka.

žale

V nedeljo na Žalah poklon preminulim zaradi covida-19

A.S./STA
9. 3. 2021, 15.52

Na ljubljanskih Žalah bo v nedeljo v parku Mihe Potočnika žalna slovesnost, s katero se bo Slovenija poklonila spominu vseh preminulih zaradi covidne bolezni ter izrekla sožalje in sočutje njihovim svojcem.