V naravi

Raztegnimo telo ob bližnjem drevesu

T.D.
22. 3. 2020, 13.30
Deli članek:

Vadba na prostem k izboljšanemu duševnemu počutju prispeva, ker je prijetna in deluje bolj kot igra in zabava v primerjavi s treningi v telovadnicah in fitnesih.

Dreamstime
Najprej se lotite vaje razteg noge ob drevesu.

Čeprav nimate športnih rekvizitov, se lahko na prostem učinkovito razmigate. Narava nam ponuja dovolj možnosti za uspešno rekreacijo. Stopite v park k najbližjemu drevesu in že lahko telovadite.

Razteg noge

Z desno roko se naslonite na drevo, z levo pa primite levo stopalo in ga potisnite čim bolj ob zadnjico, tako da začutite napetost v prednjem delu stegna. Zadržite nekaj sekund in sprostite nogo. Enako ponovite še na drugo stran.

Izpadni korak

Stojte vzravnano. Z levo nogo stopite korak naprej in počepnite tako, da je levo koleno v pravem kotu, desna noga pa iztegnjena. Če imate slabše ravnotežje, se lahko z obema rokama naslonite na drevo. Ponovite vajo še z drugo nogo.

Dreamstime
Narava nam ponuja dovolj možnosti za uspešno rekreacijo.

Pirueta

Preverite svojo gibljivost. Dvignite desno nogo, kolikor le lahko, in jo prislonite ob drevo. Noga naj bo čim bolj ravna. Z zgornjim delom telesa se približujte desnemu, dvignjenemu stopalu. Enako ponovite še z drugo nogo.

Sklece

Stojte vzravnano, z nogama skupaj in rokami, iztegnjenimi proti drevesu. Stopite na prste, naslonite se na deblo in pokrčite roke, kot bi delali sklece v stoje.

Ohlajanje

Tako kot ste pred vadbo poskrbeli za ogrevanje, se po končani vadi sprostite in pomagajte telesu, da se ohladi. Idealno je naslednje raztezanje pod drevesom: z desno nogo naredite korak vstran, pri tem so roke dvignjene in dlani združene nad glavo. Počepnite, pri tem naj bo desno koleno v pravem kotu, levo pa iztegnjeno. Ponovite še na drugo nogo.