druga najhuje prizadeta država v Evropi

V Španiji koronavirus v enem dnevu pokopal skoraj 400 ljudi

A.S./STA
22. 3. 2020, 13.41
Deli članek:

V Španiji so danes zabeležili 394 novih primerov smrti zaradi novega koronavirusa, s čimer se je število smrtnih žrtev v tej državi povzpelo na 1720. Število smrtnih žrtev se je tako v enem samem dnevu povečalo za 30 odstotkov. Španija je druga najhuje prizadeta država v Evropi po Italiji.

Profimedia
Španija je druga najhuje prizadeta država v Evropi po Italiji.

Za skoraj 15 odstotkov se je povečalo tudi število potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom, in sicer za 3646 na 28.572, je sporočilo špansko ministrstvo za zdravje. Opozorilo je, da bo število okuženih v prihodnjih dneh zagotovo še naraslo.

Na intenzivni negi je že 1785 obolelih, vse bolj pa narašča zaskrbljenost, da bodo bolniki s covidom-19 preplavili bolnišnice v državi.

Še posebej je prizadeto območje Madrida, kjer je po uradnih podatkih skoraj 10.000 okuženih, zabeležili pa so tudi 1021 smrti. Na severu prestolnice so na območju sejmišča vzpostavili zasilno bolnišnico s 5500 posteljami. Prve paciente so že sprejeli.

Premier Pedro Sanchez je v soboto zvečer opozoril, da je položaj v državi zaradi novega koronavirusa eden najhujših na svetu. "Čustveno in psihološko se moramo pripraviti na še težje dni, ki prihajajo," je dejal v televizijskem nagovoru državljanom.