V naravi

Vadba na prostem zmanjša stres, spočije oči in napolni pljuča

T.D.
21. 3. 2020, 17.02
Deli članek:

Če smo le zdravi, je zdaj pravi čas, da se zapodimo v naravo, pretegnemo svoje ude na prostem in se naužijemo sončnega vitamina oziroma pravilneje vitamina D.

Profimedia
Vadba na prostem vam dovoljuje, da spremenite izvedbo vaše sicer rutinske vadbe na dnevni ravni, jo prilagodite okolju in počutju.

Sonce namreč sproži nastajanje vitamina D, ki je zelo pomemben za presnovo telesa in kosti. Vadba na soncu zelo dobro vpliva na boljše spanje, dvig hormona sreče, predvsem pa ojača imunski sistem. Vadba na prostem vam dovoljuje, da spremenite izvedbo vaše sicer rutinske vadbe na dnevni ravni, jo prilagodite okolju in počutju.

Opcije se zdijo skoraj neskončne, od hoje, teka, kolesarjenja, plezanja ... Prav to je izvrstno za telo, kajti rutinska aktivnost lahko preveč obremeni posamezen del telesa, tako variabilna vadba pa prinaša mnoge prednosti, saj so prisiljene sodelovati vse mišice, tudi tiste, ki jih dostikrat zapostavljamo. In ne nazadnje – vadba na prostem zelo hitro spočije oči, pljuča dobijo nefiltriran svež zrak, kar spodbudi možgane in telo, da se hitreje razbremenijo. Slednje nam zagotavlja stabilnost v tem hitrem svetu in učinkovitejše delovanje.