Nahranite mišice

4 napitki, ki izboljšujejo rezultate vadbe

L. P.
26. 1. 2017, 13.30
Posodobljeno: 17. 4. 2024, 07.58
Deli članek:

Z zdravimi in naravnimi napitki lahko po športu nahranite svoje mišice in še povečate učinke vadbe. Preverite, kateri so najbolj učinkoviti!

profimedia
Paradižnikov sok nahrani mišice po naporni vadbi.

Najboljša in najbolj zdrava pijača, ki nikoli ne sme manjkati pred, med in po vadbi, je voda. Strokovnjaki za prehrano pa svetujejo, da po vadbi popijete tudi hranljive in naravne napitke, s katerimi boste nahranili mišice in še povečali učinke vadbe.

Paradižnikov sok
Paradižnik je izredno bogat z likopenom, to je antioksidant, ki se bori proti svobodnim radikalom, izredno učinkovit pa je tudi za zdravje srca. Paradižnikov sok nahrani mišice in pripomore, da se hitreje opomorejo od napornega treninga. Vsebuje organske kisline, ki nahranijo notranje organe. Ker vsebuje veliko vode, tudi odžeja in osveži.

Višnjev sok
Višnjev sok pomaga mišicam, da se hitreje obnovijo in opomorejo od napornega treninga. Višnje vsebujejo vitamin A in C, vlaknine, kalij, baker, mangan. Višnjev sok je poln antioksidantov, spodbujajo krvni obtok in preprečujejo vnetja v telesu.

Mleko
Mleko hidrira telo, poleg tega pa telesu nudi proteine, ki jih mišice po treningu nujno potrebujejo. Če mleka ne pijete, lahko pripravite riževo ali mandljevo mleko, lahko pa posežete tudi po kokosovem mleku, ki izredno ugodno vpliva na zdravje celega telesa, obnavlja mišice in krepi kosti.

Sok lubenice in melone
Sok lubenice in melone pripomore, da se mišice po vadbi nahranijo, srčni utrip pa se hitreje umiri. Sok je izredno bogat z aminokislinami, ki zelo zdravilno delujejo na celo telo.

Vse naštete napitke lahko kupite v trgovinah z zdravo prehrano. Zelo pomembno je, da pijete sto odstotno naravne napitke, da preverite, da ne vsebujejo dodatnega sladkorja ali ostalih nezdravih sestavin.

Še bolje pa je, če ga pripravite sami, sadežem dodate vodo in zmešate s paličnim mešalnikom, ali pa iz njih izcedite sok s pomočjo sokovnika.