Kaj se nam obeta

Najprej sramežljivo naletaval sneg, prihaja pa sprememba

T.L.
26. 1. 2017, 13.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Konec tedna boste ujeli sonce, če se dvignete 200 do 300 metrov nad kotlino.

Bobo
Če si boste zaželeli sončnih žarkov, se boste morali povzpeti 200 do 300 metrov nad kotlino.

Jutranje temperature so bile danes višje od tistih, ki so nas pričakale v preteklih dneh, za kar se lahko "zahvalimo" oblačnosti, ki danes sega do 1500 metrov nad morjem. Do te višine bo oblačnost vztrajala do jutri dopoldne, je povedal Brane Gregorčič, dežurni meteorolog na Agenciji za okolje (Arso).

Kljub višjim temperaturam je v nekaterih krajih po Slovenji temperatura vseeno padla globoko pod ničlo: v Ratečah je bilo tako -10 stopinj Celzija, nad 1500 metri je -12 ali -13 stopinj Celzija.

Jutri se bo zaradi  jugozahodnega vetra otoplilo in morda bomo v popoldanskih urah deležni tudi kakšnega sončnega žarka, napoveduje Gregorčič. Se pa bo v soboto znova shladilo in zbudili se bomo v hladno jutro, v katerem se bodo temperature gibale med -7 in -12 stopinj Celzija. Vreme ne bo razveseljivo ta konec tedna, tudi nedelja bo hladna in meglena, podobno pa bo tudi v ponedeljek.

Za vse, ki načrtujejo konec tedna izlet, pa dobra novica: čeprav bo sonca v nižinah primanjkovalo, pa se bo potrebno dvigniti 200 do 300 metrov nad kotlino in ga bodo dosegli.

V nižinah bo do konca meseca hladno, medtem ko se bodo temperature na 1500 metrih gibale okoli 0 stopinj Celzija.

Februarja lahko pričakujemo padavine, vendar zaradi višjih temperatur te ne bodo snežne. Smo pa danes dopoldne lahko v Ljubljani opazovali naletavanje  - dobesedno - komaj opaznega snega.