Zmeda

Trumpova hči zašla v težave

J.P.
26. 1. 2017, 13.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Predsednik Združenih držav Amerike je včeraj napovedal veliko preiskavo domnevnih volilnih prevar na zadnjih volitvah novembra lani.

Profimedia
Tiffany je med šolanjem na Univerzi v Pennsylanii živeli v Philadelphii.

Povod za to naj bi med drugim bila tudi možna registracija volivcev v več državah. Eden takih naj bi po poročanju televizije CNN bil tudi kandidat za finančnega ministra Steven Mnuchin.

Za študente nič neobičajnega

Novičarska spletna stran Heat Street pa poroča, da je tudi predsednikova hči Tiffany Trump kot volivka registrirana tako v Pennsylvanii kot tudi v New Yorku. Kar samo po sebi ni nič nezakonitega, dokler oseba ne odda glasu v obeh državah.

Tiffany je med šolanjem na Univerzi v Pennsylanii živela v Philadelphii. Diplomirala je maja lani. Da so študentje, ki ne študirajo v svojem kraju, kot volivci registrirani v dveh torej ni nič neobičajnega.

Ameriški volilni postopki

Donald Trump je v ponedeljek dejal, da bi na volitvah osvojil več glasov od demokratske kandidatke Hillary Clinton, če zanjo ne bi volilo od tri do pet milijonov nezakonitih priseljencev, na podlagi rezultatov preiskave pa namerava utrditi ameriške volilne postopke.