Ostra kritika

Nekdanji Schumacherjev menedžer o tem, kaj nam prikriva njegova družina

J.P.
26. 1. 2017, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Od usodne nesreče so minila tri leta. V tem času so pipico z informacijami držali tesno zaprto.

Profimedia
Willi Weber še vedno upa, da si bo Michael Schumacher opomogel.

Le malo je znanega zdravstvenem stanju sedemkratnega svetovnega prvaka formule 1, potem ko si je 29. decembra 2013 med smučanjem v francoskem Meribelu hudo poškodoval glavo. Takrat je bil z njim njegov sin Mick.

Čeprav je nosil čelado, je bil Michael Schumacher v umetni komi kar šest mesecev. Takrat je družina 47-letnika premestila v domačo oskrbo v Švico, zatem pa so svet o njegovem stanju prenehali obveščati.

Profimedia
Domača oskrba naj bi jo stala 135.000 evrov na teden.

Naliti morajo čistega vina

S čimer so se zamerili njegovemu nekdanjemu menedžerju Williju Webru, ki je spregovoril za nemško revijo Bunte. »Že nekaj časa govorim, da nam Schumacherjeva družina nekaj prikriva. Čas je, da milijonom navijačev po vsem svetu nalijejo čistega vina. Grizem v granit, saj mojih nasvetov že dolgo več ne slišijo,« je dejal 74-letnik. Weber vseeno upa, da si bo Schumacher nekega dne opomogel. »Ko sem sam doma in mi zazvoni telefon, imam pogosto občutek, da kliče Michael in da bo rekel 'Willi, kako gre'. Upanje umre zadnje.«

Prejšnji mesec je odjeknila vest, da je neznana oseba Schumacherja fotografirala na bolniški postelji v njegovem domu, fotografijo pa medijem ponudila za milijon evrov. Vmešalo se je tožilstvo, o fotografiji ni bilo ne duha ne sluha.

Znanega je bolj malo

Podrobnosti Schumacherjevega stanja nikoli niso prišle v javnost. Vsake toliko se oglasi njegova tiskovna predstavnica Sabine Kehm, a ne pove nič konkretnega. Ponavlja le, da naj spoštujemo njegovo zasebnost in zasebnost njegove družine.

V času nesreče je bil Schumacher vreden 580 milijonov evrov. Vendar pa je žena Corinna od takrat prodala njegovo zasebno letalo in počitniški dom na Norveškem. Po neuradnih informacijah naj bi jo domača oskrba s 15 člani osebja na teden stala 135.000 evrov.