Poškodovan tudi dojenček

Na dan deložacije razstrelil stanovanje in »ubil« lastnika

G.G.
26. 1. 2017, 14.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

55-letnega najemnika stanovanja v četrti Hernals na Dunaju bi morali danes deložirati. Še pred deložacijo je najemnik, avstrijski državljan, vrgel stanovanje v zrak.

MA 68
Eksplozija je bila tako močna, da se je del stavbe porušil.

Eksplozija je odjeknila na ulici Hernalser Hauptstrasse 210. V trenutku eksplozije so pred vrati stanovanja stali izvršitelj (deložacije), lastnik in njegova partnerka ter ključavničar. Najkrajšo je potegnil lastnik stanovanja, ki je na kraju umrl, najemnik, ki je bil v svojem stanovanju pa je bil huje poškodovan, poroča ORF.

Dunajska policija je sporočila, da je najemnik vedel za deložacijo in je najverjetneje že ponoči namerno odprl plin in povzročil eksplozijo, ko so odprli vrata stanovanja.

Gasilci so iz stavbe pravočasno evakuirali 14 oseb. Med tremi huje poškodovanimi je tudi enomesečni dojenček iz sosednjega stanovanja, na katerega je padel del stene. Dojenček ni v kritičnem stanju.

Avstrijski mediji poročajo, da je bila eksplozija tako močna, da se je porušil del stavbe, na oknih sosednjih stavb pa so se raztreščila stekla. Gasilci so požar hitro ukrotili.