Masaker

Foto in video: V strelskem obračunu v ZDA umrli štirje policaji, še štirje ranjeni

S.R.
30. 4. 2024, 06.45
Posodobljeno: 30. 4. 2024, 06.45
Deli članek:

V eni od sosesk v predmestju mesta Charlotte v ameriški zvezni državi Severna Karolina je včeraj izbruhnil strelski obračun, v katerem so življenje izgubili štirje policisti, med njimi tudi trije pripadniki ameriške vladne agencije USMS (US Marshals Service).

Profimedia
Strelski obračun v predmestju Charlotta.

Po navedbah lokalne policije so enega moškega, ki je streljal na policiste, ubili, še dva pa so aretirali. V strelskem obračunu so na kraju dogodka umrli trije policisti, še pet so jih prepeljali v bolnišnico, kjer je pozneje eden umrl.

Kot poročajo ameriški mediji, so se policisti pred hišo, kjer se je pozneje odvil obračun, znašli zaradi naloga za aretacijo enega osumljenca. Ko so prispeli na kraj, so iz hiše odjeknili streli. Obračun je skupno trajal kar tri ure, pri čemer so policisti osumljenca, ki so ga želeli aretirati, ubili na dvorišču. Na koncu je v hišo vdrla specialna enota, ki je na kraj prispela z oklepnimi vozili. V notranjosti so aretirali 17-letnega fanta in neko žensko. Zasegli so tudi več kosov orožja, vključno z jurišno puško. Policija identitete glavnega osumljenca in obeh preostalih oseb v hiši ni razkrila.

»Danes je absolutno tragičen dan za Charlotte in za organe pregona. Danes smo izgubili nekaj junakov, ki so bili na terenu izključno zato, da v skupnosti zagotavljajo varnost,« je po tragediji dejal lokalni policijski načelnik Johnny Jennings.