Uganka v vasici Elm

V iskanju Ariana sprememba taktike, primer prevzela posebna preiskovalna skupina

S.R.
30. 4. 2024, 07.23
Posodobljeno: 30. 4. 2024, 07.23
Deli članek:

Največja iskalna akcija za pogrešanim otrokom v zgodovini Nemčije za zdaj ostaja brez uspeha. Policija se bo zdaj osredotočila na drugo strategijo, klasične preiskovalne ukrepe.

Profimedia
Šestletnega avtističnega dečka Ariana ni na spregled že več kot teden dni.

Poročali smo že, da na območju vasice Elm na severu Nemčije zadnji teden poteka iskalna akcija za šestletnim avtističnim dečkom Arianom. V dnevih, ko je Arian nenadoma izginil iz domače hiše, je teren okoli vasice preiskovalo več kot 1000 policistov, gasilcev, pripadnikov Rdečega križa in prostovoljcev, a so bili vsi napori brez uspeha.

Preiskavo primera danes prevzema izkušen kriminalist Mark Müller, ki bo vodil posebno preiskovalno skupino, ustanovljeno s samo enim namenom, najti pogrešanega šestletnika. Njihova prva in ključna naloga bo najti kakršno koli sled za Arianom. Müller je obljubil, da se ne bodo ustavili, dokler ne ugotovijo, kaj se je z dečkom zgodilo. Z današnjim dnem se tako ustavlja obsežna iskalna akcija, Ariana bodo namreč iskali zgolj še na podlagi novih operativnih podatkov oziroma sledi. Müllerjeva ekipa bo znova proučila vsako najmanjšo podrobnost primera in se osredotočila na morebitne nove ugotovitve. Kot je Müller pojasnil za nemški Bild, gre za »poseben primer, ki s tabo ostane tudi po službi.« Potrdil je še, da bodo morda znova zaslišali tudi vaščane, a šele pozneje z »zelo specifičnimi vprašanji.«

Kot je znano, se je Arian prejšnji ponedeljek ob približno 19.30 uri izmuznil iz hiše staršev. Bil je bosonog, na sebi pa je imel zgolj v tanek pulover, kar je precej premalo za nizke nočne temperature. Ena od nadzornih kamer ga je ujela, kako po vasi sam pešači v smeri bližnjega gozda. Arianov oče je zadevo policiji prijavil že nekaj minut po malčkovem izginotju, še istega večera pa se je začela obsežna iskalna akcija. Tiskovni predstavnik policije je takoj na začetku razkril, da gre za avtističnega dečka, ki se ne zna izražati, v kolikor ga kdo ogovori, pa se ne odzove. V naslednjih dnevih so Ariana iskali tudi s pomočjo dronov, helikopterja in potapljačev. V bližini se namreč nahaja približno 2,5 metra globoka reka Oste. Dečka, v kolikor bi se kje skrival, so poskušali na plano privabiti z najrazličnejšimi metodami, tudi z ognjemetom, žarometi in predvajanjem otroških pesmi. Brez uspeha.