Zanimivosti

V slovenske restavracije McDonald's prihaja McPlant®

Oglasno sporočilo
12. 9. 2023, 08.12
Posodobljeno: 22. 9. 2023, 14.58
Deli članek:

Srce novega burgerja je sočen rastlinski zrezek, razvit v sodelovanju z Beyond Meat®

McPlant

Ljubljana, 11. september 2023 – McDonald's v Sloveniji predstavlja McPlant®, inovativen burger z rastlinskim zrezkom, ki so ga ekskluzivno za McDonald's razvili pri Beyond Meat®. Po okusu in videzu gre za tipičen McDonald'sov burger, le da je narejen brez mesa. V vseh restavracijah McDonald's po Sloveniji ga bo mogoče poskusiti od 12. septembra dalje, in sicer v dveh različicah – klasični in sezonski s svežo omako iz avokada.

V McDonald'su so ponovno prisluhnili željam gostov in se odzvali na trend uživanja izdelkov iz rastlinskih beljakovin. To je vodilo k večletnemu razvoju in testiranju idealnih receptur za vse ljubitelje njihovih burgerjev, ki si v ponudbi želijo več rastlinske alternative. Pri tem so se povezali z Beyond Meat, vodilnim svetovnim podjetjem za proizvodnjo izdelkov iz rastlinskih beljakovin.

Srce novega McPlant burgerja je sočen in okusen rastlinski zrezek, narejen na osnovi grahovih beljakovin in riža. Zrezek ne vsebuje umetnih barvil in konzervansov, po videzu in okusu pa se skoraj ne razlikuje od zrezka iz mlete govedine, ki ga dobite v klasičnem McDonald'sovem burgerju.

Burger, ki v prvi vrsti nagovarja fleksitarijance

Kot je pojasnil Maxime Moulin, direktor podjetja ALPE-PANON, ki je nosilec franšize McDonald's v Sloveniji, je »uvedba McPlanta del naše strategije, da gostom sčasoma ponudimo čedalje več alternativ govedini, piščancu ali ribam. McPlant je v prvi vrsti namenjen rastoči skupini fleksitarijancev in vsem, ki uživajo v pravem McDonald'sovem burgerju, a bi radi občasno svoj mesni obrok nadomestili z rastlinskim.«

McPlant Burger

Kljub temu da je McPlant rastlinska verzija McDonald'sovih najboljših burgerjev, ne nosi oznake vegetarijanske ali veganske prehrane. Originalni McPlant namreč vsebuje tudi nerastlinske sestavine (sir čedar in majonezno omako z vsebnostjo jajc), pri obeh pa obstaja tudi možnost stika z mesom med pripravo v kuhinji. Rastlinski zrezki se namreč pečejo na istem žaru kot mesni izdelki, čeprav ne ob istem času in vedno s čiščenjem plošče žara med peko enih in drugih. »Čeprav je možnost stika izjemno majhna, želimo 100 % stati za svojimi besedami in ostati taki, kot nas naši gostje poznajo – iskreni,« je še dodal Moulin.

Morš probat: Pristna McDonald'sova izkušnja zagotovljena!

McPlant odlikuje bogastvo svežine in okusov, saj se v njem poleg rastlinskega zrezka nahajajo še sir, rezina paradižnika, solata, dve rezini kisle kumarice, sveža rdeča čebula, izvirna omaka, gorčica in kečap. In ker vse skupaj objema ikonični sveže pečeni hlebček s sezamom, sta užitek in pristna McDonald'sova izkušnja zagotovljena. Sočnost odlikuje tudi McPlant avokado, sezonsko različico novega burgerja, ki vsebuje izključno sestavine rastlinskega izvora. V njem sta poleg omake iz svežega avokada in rastlinskega zrezka še rezina paradižnika in hrustljava zelena solata.

McPlant Avokado

»Ko smo McPlant burger z ekipo prvič poskusili, smo bili vsi precej presenečeni. Kampanja s sloganom 'Morš probat', ki spremlja lansiranje McPlanta v Sloveniji, je zato zelo primerna, saj se lahko vsakdo le sam zares prepriča, da je burger z rastlinskim zrezkom enako sočen in polnega okusa kot najbolj priljubljeni klasiki iz naše ponudbe,« je povedal Denis Potočnik, vodja marketinga v podjetju ALPE-PANON.

McPlant bo omejen čas na voljo v vseh restavracijah McDonald's po Sloveniji od 12. septembra 2023. Na začetku, predvidoma do konca januarja, bo na voljo tudi v sezonski različici s svežo omako iz avokada. V podjetju ALPE-PANON bodo namreč razvoj družine izdelkov, ki temeljijo na mesu rastlinskega izvora, prilagajali odzivom potrošnikov in dinamiki trendov na tržišču.