Očisti, popravi, zlošči

Spoznajte pravo moč, ki jo skrivajo zobne kreme

Mare Koren
26. 2. 2022, 18.33
Deli članek:

Zobna krema je naš stalni spremljevalec, ki je nepogrešljiv predvsem zjutraj, ko vstanemo, in zvečer, preden ležemo v posteljo. Ali veste, da je lahko tudi odličen pripomoček, ki čisti in popravlja?

Dreamstime
Da bi zares odstranili vse madeže in nečistoče, v dlani stisnite nekaj zobne kreme in presenečeni boste nad učinkom.

Da, prav ste prebrali. Zobna krema ni odlična le za vzdrževanje ustne higiene in zdravja zob, temveč je higienski pripomoček, ki vam lahko pomaga pri čiščenju doma in nekaterih popravilih. Spoznajte vse rešitve, kjer vam lahko pomaga.

Zloščite nakit in pribor

Zobna krema je čistilo, s katerim boste odstranili nečistoče z nakita, pa tudi srebrnega pribora. Lahko jo uporabite pri čiščenju diamantnih prstanov, pa tudi zlatega in zlasti srebrnega nakita in pribora. Nanesite nekaj kreme na mehko krpo in z njo nežno odstranite umazanijo ter obloge, ki so se nabrale na nakitu in priboru. Na koncu vse skupaj splaknite pod mlačno vodo in obrišite z mehko krpo.

Je površina likalnika hrapava?

Na likalni površini se sčasoma nakopičijo nečistoče, ki začnejo preprečevati gladko drsenje, obenem pa povzročajo nevšečnosti, kot so slabo zalikane srajce ali rjavi madeži, ki se z likalne površine prenesejo na oblačila. Na likalno površino nanesite sloj zobne kreme, nato pa s krožnimi gibi in gobico za čiščenje posode nežno spolirajte površino. Z zobno kremo boste odstranili tudi nadležen sloj umazanije. Na koncu ga obrišite z mokro krpo, da odstranite morebitne ostanke kreme.

Povrnite sijaj žarometom na avtomobilu

Če so žarometi zaradi prašnih delcev, kamenja in posoljenih cest izgubili sijaj oziroma se je na njih naredila rumena prevleka, obenem pa so umazani in mastni, jih očistite s pomočjo zobne kreme, ki dela čudeže. Nanesite nekaj kreme na žaromet, nato pa jo z mehko krpo in krožnimi gibi dobro razmažite in spolirajte površino. Splaknite ter obrišite s suho krpo. Presenečeni boste nad rezultatom! Za zaščito na žaromete nanesite tanek sloj WD-40 in jih še enkrat dobro spolirajte.