Skrb

To so stvari, ki jih ljudje na stara leta najbolj obžalujejo

T.D.
3. 10. 2021, 14.03
Deli članek:

Saj veste, že tam okoli 30. leta nas začne skrbeti, da ne bomo izkoristili življenja. A kaj ko nas tempo žene, da ves čas delamo in smo v družbi ljudi, ki jih niti ne maramo najbolj.

Dreamstime
Prej ali slej si boste zaželeli, da bi manj časa izgubljali s skrbmi in hitenjem skozi življenje, z razmišljanjem, kako vsem ustreči ...

No, stari ljudje radi svojim mlajšim prijateljem in sorodnikom povedo, naj ne ponavljajo njihovih napak in naj zdaj, ko so mladi, spremenijo svoje življenje. Tukaj je nekaj stvari, ki jih ljudje v pozni starosti najbolj obžalujejo.

Čas z najbližjimi

Veliko ljudi obžaluje čas, ki so ga posvetili negativnim ljudem, namesto tistim, ki so jim ljubi. Zato danes preživite več časa s tistimi, ki vam pomenijo največ. S tistimi, ki iz vas izvabijo pristna čustva, s tistimi, v družbi katerih se lahko iz srca nasmejite, s tistimi, ki vas ne obsojajo, ko imate slab dan, s tistimi, ki vas napolnijo s pozitivno energijo ...

Ljubezen je treba izpovedati!

Z besedami, dotiki, dejanji ... Pa tudi če nekoga cenite, mu to povejte. Če nekoga občudujete, mu to povejte. Če ga pogrešate, to povejte.

Mnenja drugih niso pomembna

Nikoli ne boste našli svoje vrednosti v tem, kako vas vidijo drugi. Svojo vrednost boste vedno našli v sebi in posledično boste k sebi pritegnili ljudi, ki so vredni vaše energije in pozornosti. Ne razmišljajte o tem, kaj si mislijo, kako vas bodo sprejeli, kako boste videti v očeh drugih ..., preprosto bodite takšni, kot ste. Čez deset let se ne bo nihče spomnil, katere čevlje ste nosili na neki za vas pomemben dan in koliko ste odšteli zanje. Živite tako, kot čutite, da morate.

Zaupajte si

Ostanite zvesti sebi in svojim ciljem. Naj vas negotovost ne potisne v kot. Poslušajte sebe in zaupajte svoji intuiciji. Izobražujte se. Raziskujte. Včasih tvegajte. Takrat se bodo začela pisati najlepša poglavja v življenju.

Zgrabite priložnost

Življenje je zbirka majhnih priložnosti za srečo. Naj stvari, za katere veste, da jih ne morete imeti pod nadzorom, ki so minile, ki jih ne morete spremeniti ..., ne prevladajo.

Ne čakajte

Ko končam šolo, ko otroci odrastejo, takoj po novem letu ... Veste, kdaj pride tisti pravi trenutek? Takrat, ko si ga ustvarite sami. Poti se ustvarjajo s hojo. V akcijo torej in kreirajte svet, kot si ga želite.

Ne bodite žrtev

Življenje vzemite v svoje roke in ne dovolite, da kdorkoli upravlja z njim. Ne bodite žrtev, te na koncu življenja niso preveč zadovoljne same s seboj.