Festival Ljubljana

Glasbena in umetniška doživetja v prestolnici

Nejc Simšič
5. 8. 2021, 21.30
Deli članek:

Letošnje poletje je v prestolnici zagotovo pestro tudi zaradi priljubljenega Festivala Ljubljana, ki je julija prinesel številne umetniške in koncertne poslastice, prav to in še več bo postregel tudi avgusta.

Mediaspeed
Slovita opera Madame Butterfly iz SNG Maribor
TRADICIONALNI VLADO KRESLIN Konec avgusta bo na festivalu nastopil tudi prekmurski glasbenik, ki bo letos nastopil že 30. leto zapored v okviru Festivala Ljubljana. Prvič je na letni oder festivala v Križankah stopil s prekmurskimi muzikanti legendarne godčevske Beltinške bande leta 1991. 

Prav zaradi tradicionalnega mednarodnega poletnega Festivala Ljubljana slovensko prestolnico vsako leto znova postavlja na zemljevid svetovno pomembnih kulturno-umetniških prizorišč. Poletni Festival Ljubljana vsako leto pomembno prispeva h kulturnemu dogajanju Ljubljane, saj pripravlja skrbno izbran in žanrsko raznovrsten program – baletne, operne in gledališke predstave, muzikale, komorne in simfonične koncerte, mednarodno likovno kolonijo, mojstrske tečaje, otroške in mladinske delavnice, Festival Ljubljana na Ljubljanici in še mnogo več. V zadnjih dneh julija so številni obiskovalci lahko uživali v predstavah, umetniških stvaritvah in glasbenih poslasticah, kot so: Tango story z mezzosopranistko Ireno Yebuah Tiran, igralcem Pavletom Ravnohribom in odličnimi glasbeniki; nastop operne pevke Sonje Jončeve, Sen kresne noči v izvedbi zbora dunajskih dečkov, operna predstava Madame Butterfly in baletna poslastica Peer Gynt v izvedbi SNG Maribor in številni drugi.

Mediaspeed
Priznana mezzosopranistka Irena Yebuah Tiran je navdušila v predstavi Tango story.

Mediaspeed
Dunajski dečki so navdušili s koncertom Sen kresne noči na Kongresnem trgu.

Mediaspeed
Baletna poslastica Peer Gynt.

PESTER AVGUST

Avgusta bo obiskovalce poletnega festivala med drugim navdušil koncert slovite sopranistke Anne Netrebko in tenorista Yusifa Eyvazova, koncert trenorista Jonasa Kaufmanna, muzikal Lolita v izvedbi gledališča LDM Nova scena iz Sankt Peterburga, koncert tenorista in skladatelja Joseja Cure in seveda težko pričakovana poslastica iz West Enda, muzikal Chicago, sijajen spektakel, poln intrig, ljubezni, prevar, izdaj, rivalstva in prijateljstva, postrežen s številnimi zabavnimi pevskimi in plesnimi točkami, kot so All that Jazz, Hot Honey Rag, Razzle Dazzle in druge pesmi, ki jih zagotovo poznamo tudi iz istoimenskega z oskarjem nagrajenega filma.

Julian Hargreaves
Anna Netrebko in Yusif Eyvazov

Mediaspeed
Priznana mezzosopranistka Irena Yebuah Tiran je navdušila v predstavi Tango story.

Mediaspeed
Zadovoljni direktor Festivala Ljubljana Darko Brlek s soprogo Janjo Lamberger in hčerkama Evo Marijo in Martino Nežo.

Mediaspeed
Danica Lovenjak vedno podpre kulturo in dogodke.

Mediaspeed
Na dogodkih Festivala Ljubljana večkrat srečamo tudi podjetna zakonca Janeza in Nevenko Pergar.