Zanimivosti

Eksotične živali med cvetjem

Oglasno sporočilo
5. 8. 2021, 08.00
Deli članek:

Poletje je v polnem razmahu in Mozirski gaj vas vabi v senco svojih dreves na ogled čudovitih razcvetenih gredic in drugih posebnosti, letos pa ponovno tudi na svojo tradicionalno poletno razstavo eksotičnih živali in cvetja.

Od 12. do vključno 15. avgusta 2021 bo namreč v Mozirskem gaju vsak dan, od 9. do 19. ure, potekala razstava eksotičnih živali in cvetja, 27. Bioexo, ki ga organizirajo skupaj z Društvom ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo.

Ljubitelji cvetja, edinstvenih vrtov, ki odlikujejo Mozirski gaj, in drugih zanimivosti parka, bodo takrat tam lahko opazovali in spoznavali še številne živali, kot so anakonda, legvani, ptičji pajki, orjaške kopenske želve, eksotične ptice, kuščarji in še kakšno presenečenje. Med drugim pride na razstavo več primerkov burmanskih in mrežastih pitonov, ki veljajo za najdaljše kače na svetu.

Pokukajte pa tudi na njihovo Facebook stran, kjer vas bodo redno obveščali o novostih in zanimivostih.

Delavnice in druge aktivnosti

V času razstave se v Mozirskem gaju obetajo aktivnosti, kot so spoznavanje zvezd razstave, poslikava obraza za otroke, lov za zakladom ter Bioexo vodene delavnice, katerih namen je odpravljanje strahu pred kačami in žuželkami.

Delavnice bodo potekale dvakrat na dan, dopoldne in popoldne, nanje pa se je potrebno prijaviti na info@bioexo.si.

Več o dogajanju, povezanim z razstavo, si lahko ogledate v objavljenem dogodku.

Poletno cvetje in čudoviti vrtovi

V Mozirskem gaju pa vas čaka še mnogo več, kot samo poletna razstava eksotičnih živali. Tam vas bodo pričakale tudi različne stojnice, pa ptice in želve ter čudovito cvetje, saj je park v tem času zares lep in cvetoč.

Cvetlična mavrica  in zeleni tunel pri vhodu v park vas bosta prevzela, pri recepciji Mozirskega gaja pa vas čaka tudi čisto prenovljena lokomotiva. V japonskem vrtu vas bo očaral pogled na razcvetene lokvanje, vile v Začarani vasi pa so svoje hišice obdale s cvetjem, zato bo sprehod po njej še lepše doživetje. Mozirski gaj lahko obiščete tudi pred in po razstavi, saj park ostaja odprt vse do sredine oktobra.

Več fotografij cvetočega Mozirskega gaja in novic o aktualnem dogajanju si lahko ogledate tudi na njihovi spletni strani, www.mozirskigaj.com. Vstopnice pa je mogoče kupiti tudi na spletu.

Mozirski gaj vas torej od 12. do 15. avgusta 2021 spet pričakuje na veliki poletni razstavi, da tam skupaj ustvarite nove spomine in začutite čarobnost poletja.