mark smirnov

Ruski slikar navdušen nad lepotami Celja

R.T.
4. 8. 2021, 11.13
Posodobljeno: 4. 8. 2021, 11.16
Deli članek:

Slikar že več dni gostuje v Sloveniji. Po Ljubljani, Kranju, Bledu in Bohinju, ga je pot zanesla tudi v Celje.

Osebni arhiv Marka Smirnova
Mark Smirnov

Znani ruski akademski slikar Mark Smirnov že več dni gostuje v Sloveniji. Slika vedute turistično najbolj prepoznavnih slovenskih krajev. Potem ko je ustvarjal v Ljubljani, Kranju, na Bledu in Bohinju, ga je pot zanesla tudi v Celje. Kot je dejal, ga je knežje mesto, ki se ponaša s številnimi zgodovinskimi, kulturnimi in turističnimi znamenitostmi, zelo navdušilo. Še posebej sta ga prevzela Stari grad Celje in čudovit razgled, ki se s te najbolj obiskane celjske turistične točke ponuja nad mestom, reko Savinjo in bližnjimi hribi.  

Osebni arhiv Marka Smirnova
Bled

Mark Smirnov je v Slovenijo pripotoval na povabilo generalnega direktorja Nogometnega kluba Celje Valeriya Kolotiloa, ki je prav tako iz Moskve. Prepričal se je, da  je Celje tudi mesto športa, da ima dobro športno infrastrukturo, odlične športnike in srčne navijače.

Osebni arhiv Marka Smirnova
Celje

Smirnov je z odliko diplomiral na Ruski akademiji za umetnost, prejel je tudi številne nagrada za svojo delo v Rusiji, Italiji in Nemčiji. Veliko potuje po svetu in slika pokrajine. Dlje časa je ustvarjal tudi na Kitajskem, sicer pa živi in dela v Rusiji ter v Italiji. Skupaj z očetom, ki je prav tako akademsko izobražen slikar, ima v centru Moskve prodajno galerijo Smirnov Gallery. Na leto nariše več kot 100 slik in vse tudi uspešno proda. Tudi njegove slike, ki jih je ustvaril v Sloveniji, bodo v kratkem na prodaj.

Osebni arhiv Marka Smirnova
Ljubljana