Počasno in previdno

Upokojenka "brzela" v prvi postavi, punto ni zdržal

R.T.
26. 5. 2021, 19.17
Posodobljeno: 26. 5. 2021, 22.19
Deli članek:

77-letnica je v Bjelovarju na Hrvaškem z nekonvencionalnim načinom vožnje povzročilo požar na svojem avtomobilu.

Facebook
Parkirani punto je zagorel.

Zgodilo se je minuli petek, danes pa je upokojenka pojasnila, kaj se je dogajalo za volanom njenega Fiat Punta.

V punta je sedla po petih mesecih abstinence od vožnje. »Spomnim se, da sem prestavila v prvo prestavo in odpeljala proti centru mesta,« je začela z brskanjem po »filmu« v pripovedi za Mojportal.hr. Do cilja je imela le dober kilometer, ker ni takoj našla prostega parkirnega mesta, je nekaj minut porabila za varno parkiranje. Ko se je čez eno uro vrnila, so bili okrog njenega avta gasilci in policisti. »Bila sem šokirana, ko sem ga videla prekritega s peno. Nekdo mi je nato povedal, da je zgorel,« je obujala neprijetne prizore.

77-letnica živi po smrti soproga sama, skrbi pa tudi za nepokretnega brata. Po petih mesecih ji je bilo dovolj prošenj znancem, da ji pripeljejo to in ono. Sedla je v avto, čeprav je od 80-let prejšnjega stoletja, ko je opravila vozniški izpit, vozila le redko. »Vozim zelo počasi in previdno,« je dejala v svoj bran in priznala, da večinoma vozi le v prvi prestavi.

Policija v Bjelovaru je ugotovila, da je parkirani punto zagorel zaradi pregrevanja motorja, ki je »trpel« zaradi dolgotrajne vožnje v prvi prestavi.