Zanimivosti

Za vse ljubitelje rižot in tradicije – riž za rižote

Oglasno sporočilo
26. 5. 2021, 14.08
Posodobljeno: 26. 5. 2021, 14.15
Deli članek:

Obstaja več načinov priprave rižot. Poznamo klasično italijansko rižoto, pri kateri dolivamo tekočino in sproti mešamo, v našem prostoru pa se je uveljavil tudi srednjeevropski način priprave rižote, kjer riž pokrijemo in ga kuhamo v zadostni količini vode, brez da bi ga mešali.

Pogoj za kakovostno, kremasto in sočno rižoto je zagotovo izbor pravega riža. Žito je z blagovno znamko Zlato polje v naših domovih prisotno že več kot 50 let in na naše mize prinaša le najboljše iz narave. Riži, testenine, žitarice Zlato polje so del vsake slovenske shrambe.

Mercator s povezovanjem z dobavitelji spodbuja lokalno gospodarstvo in zgodbe v katere zaupa. Sodelovanje z največjimi proizvajalci v Sloveniji in regiji zagotavlja najširši izbor najboljših, Mojih znamk. »Žito z blagovno znamko Zlato polje je eden izmed naših najbolj prepoznavnih  slovenskih dobaviteljev, s katerim smo stopili skupaj in na naše police postavili kakovosten riž za rižote, popolnoma prilagojen slovenskemu okusu in pripravi. Tradicionalno zaupanje prinaša okusna doživetja,« dodajajo v Mercatorju.

»Ni vseeno po katerem rižu posežemo. Riž za rižote ima specifično strukturo škroba, zato »prenese« nekoliko daljši čas kuhanja (15 -18 minut) ne da bi se riž popolnoma razkuhal. Poleg tega da prijetno kremasto strukturo, ki je tako željena pri dobri rižoti,« še pojasnijo v Žitu.

Skupina Žito je s svojimi visokokakovostnimi izdelki in med Slovenci prepoznavnimi blagovnimi znamkami s trgovsko verigo Mercator stkala dolgoleten, zanesljiv in partnerski odnos. »Naše vzajemno sodelovanje predstavlja nenehno iskanje najboljših rešitev in predstavlja veliko prednost in dodano vrednost za potrošnika, saj mu lahko  ponudimo nove izdelke,  prilagojene lokalnim potrebam in okusom,« zaključijo v Žitu.