Zanimivosti

V Cityparku na ogled dresi in oprema svetovno znanih nogometašev

Oglasno sporočilo
26. 5. 2021, 10.12
Posodobljeno: 26. 5. 2021, 10.21
Deli članek:

V največjem nakupovalnem središču v Sloveniji Cityparku bo v teh dneh vse v znamenju nogometa. Od danes, 26. maja, pa vse do naslednje sobote, 5. junija, bo na glavni nakupovalni ulici v pritličju središča potekala nogometna razstava Elitna enajsterica.

foto: Robert Krumpak
Razstava Elitna enajsterica poteka na glavni nakupovalni ulici v pritličju Cityparka

Obiskovalci si lahko ogledajo kar 11 dresov svetovno znanih nogometašev, med njimi tudi dresa Zlatana Ibrahimovića in Samirja Handanoviča. Poleg dresov pa so razstavljeni tudi zanimivi nogometni rekviziti, kot so kapetanski trak Gianluigija »Gigija« Buffona, rokavice Jana oblaka in še mnogo drugih. Razstava je iz zasebne zbirke dr. Milana Rajtmajerja.

foto: Robert Krumpak
Rokavice slovenskega vratarja Jana Oblaka

Ta petek, 28. maja, in v soboto, 29. maja, se bodo lahko obiskovalci na osrednjem prostoru Cityparka preizkusili v edinstveni animaciji nogometni radar. Gre za napravo, ki meri hitrost, s katero žoga potuje proti golu.

foto: Robert Krumpak
Razstavljena je tudi žoga s podpisom Ronalda

Tako razstava kot tudi atraktivna animacija potekata v času največjih in najpomembnejših nogometnih dogodkov v tem obdobju – finale Lige prvakov, finale Pokala Slovenije, finale Evropske lige in finalnega dela Evropskega prvenstva v nogometu za igralce do 21 let.

foto: Robert Krumpak
Na ogled je tudi dres švedskega nogometnega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića.