Svetovni trend

VIDEO: Jerusalema! V kamniškem domu starejših nadvse urni in okretni ...

R.T.
25. 5. 2021, 07.27
Posodobljeno: 25. 5. 2021, 07.27
Deli članek:

Kdor zadnjega leta ni preživel na Luni, je tako ali drugače zagotovo prišel v stik s svetovnim fenomenom, plesnim izzivom na glasbo Jerusalema.

YouTube
Tako so zaplesali v Domu starejših občanov Kamnik.

Kot številni drugi bolj ali manj bizarni trendi in izzivi, je tudi ta plod ali dete družabnih omrežij. Gre preprosto za plesni izziv na, kar bi nekateri opisali kot plesni hit s primesmi gospela Jerusalema, pod katerega se je podpisal južnoafriški glasbeni producent Master KG, zanj pa je svoj glas posodila glasbenica Nomcebo. Stvaritev je treba seveda posneti ter ga na družabnih omrežjih deliti s svojimi prijatelji in sodelavci, s čimer se k plesu izzove tudi druge nič hudega sluteče deležnike.

Začetki tega spletnega trenda segajo v februarja lani, ko se je pri lastnem Jerusalema dejanju posnela angolska skupina Fenomenos do Semba. Vse ostalo je zgodovina.

V Sloveniji so med drugimi za odmeven plesni akt že oktobra lani poskrbeli gasilci PGD Prostovoljnega gasilskega društva Šentjur, zdaj so se jim pridružili še kolegi iz Doma starejših občanov Kamnik. Kot so zapisali, so se za izziv odločili v okviru priprav na praznovanje obletnice doma 10. junija. Urno, okretno in živahno, bi bržkone ocenil kakšen poznavalec plesa.