Razlila se je talina

Huda nesreča v kamniški livarni: 36-letni delavec se še vedno bori za življenje

S.R.
25. 5. 2021, 06.53
Posodobljeno: 25. 5. 2021, 08.00
Deli članek:

V nesreči, ki se je pripetila pri transportu posode s talino, sta se poškodovala 36- in 53-letni delavec. Življenje prvega je še vedno ogroženo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Včeraj malo po 19. uri se je v podjetju Titan Livarna v Kamniku zgodila nesreča pri transportu posode s talino, temperature približno 1800 stopinj Celzija. Kot poroča Uprava za zaščito in reševanje, je posoda padla na postrojenje, pri čemer se je talina izlila, poškodovala več strojev in zanetila več požarov. Ob tem sta se močno opekla dva delavca. Kot so danes pojasnili iz PU Ljubljana, se je huje poškodoval 36-letni delavec, medtem ko je 53-letnik utrpel lažje poškodbe. Življenje prvega je še vedno ogroženo.

Na kraju so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so območje zavarovali, pogasili več požarov po proizvodnji ter do prihoda reševalcev nudili pomoč hudo opečenima delavcema. Evakuirali so deset oseb, reševalci pa so poleg obeh ponesrečencev v UKC Ljubljana prepeljali še enega delavca, ki se je nadihal dima. Nastala je večja materialna škoda, vzrok nesreče pa preiskuje policija, ki je ogled kraja skupaj z delovnim inšpektorjem že opravila. Zaradi suma kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pridelu s preiskavo nadaljujejo, pri čemer bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.