sds svari pred državljansko vojno

Črnčec: Ker Janši "podjarmljenje države ni uspelo, lansira bajko o državljanski vojni"

R.T./STA
24. 5. 2021, 20.50
Posodobljeno: 24. 5. 2021, 21.00
Deli članek:

Vodstvo SDS je pred kongresom stranke, ki bo 19. junija, občinskim in mestnim odborom poslala osnutek petih resolucij, o katerih bodo razpravljali.

Sta
Damir Črnčec.

Kot je poročal 24ur.com, je programski odbor SDS pripravil predloge petih resolucij, o katerih bodo delegati razpravljali na občinskih in mestnih odborih.

SDS edina možna voditi državo

V resoluciji Za obrambo ustavnih temeljev slovenske države jezapisano, da je SDS edina stranka v državi, ki ima vse atribute urejene in trajne politične organizacije, kot velja za druge resne stranke po svetu. Stranka se po njihovi oceni od drugih v Sloveniji razlikuje tudi po tem, da je sposobna kadar koli voditi državo.

SDS se bori za varovanje človekovih pravic

V SDS ocenjujejo, da je v Sloveniji preveč novih 'ad hoc' strank, tradicionalne pa izumirajo. Ker je "produkcija" novih strank in obrazov značilna predvsem za levi politični pol, po njihovih ocenah prihajajo v vlade velikokrat povsem nekompetentni kadri, ki so zlahka žrtve raznih mafijsko-lobističnih omrežij, ki preko njih upravljajo z javnimi zadevami in predvsem sredstvi. Medtem je SDS, kot navajajo, že od začetka promotor demokracije, vladavine prava ter visoke ravni varovanja človekovih pravic in temeljnih svoboščin.

Levica napada demokracijo

Ob tem so politično levico obtožili napada na demokracijo: "V Sloveniji smo šele zadnje desetletje uvideli, kako ranljiva je naša demokracija. Doživljamo ulično nasilje, ki jih s podporo levih političnih sil izvajajo ekstremisti, velikokrat povezani s tujimi omrežji in gibanji," je zapisal programski odbor SDS. Ob tem so protestniške akcije označili za “usodno zaostrovanje razmer,” ki bi po njihovem mnenju lahko vodilo v “obnovitev državljanskevojne”.

V odboru SDS so še prepričani, da imajo ekstremisti svoje privržence tudi v inštitucijah EU, zlasti v komisiji in parlamentu, kjer "spletkarijo proti vladi in premierju ter ga obtožujejo, da krati svobodo medijem".

Črnčec: Sedaj, ko Janša spoznava, da mu podjarmljenje države ni uspelo, lansira bajko o državljanski vojni

Na vsebino resolucij se je odzval nekdanji državni sekretar v vladi LMŠ Damir Črnčec. Zapisal je, da je premier "zafural epidemijo," omogočil "bogatenje z zaščitno opremo," javne finance zadolžil za "dodanih 8 milijard", in "napadel podsisteme demokračitne družbe". "Sedaj, ko spoznava, da mu cilj, podjarmljenje države ni uspel, lansira bajko o državljanski vojni," je dodal.