Top flop tedna

Pastir Ivan, kam vodiš svojo čredo ovčic?

M.R.
24. 5. 2021, 21.04
Posodobljeno: 22. 11. 2022, 13.54
Deli članek:

Posebni primeri, ki so prejšnji teden zaposlovali slovenske policiste: reševanje račje družine, skrivnostni streli na Križevniški, zaklenjena babica, vandali na Bledu ...

MO Koper
Koprska občina zoper umetnika obljublja kazensko ovadbo

10. V Škofji Loki so policisti obravnavali moškega, ki je na javnem kraju sejal strah in trepet z zračno puško. V dogodku ni bil nihče poškodovan, puško so mu zaplenili in ga oglobili.

9. Novomeški policisti so obravnavali pijano 43-letno voznico, ki je po cesti »slalomirala« iz smeri Poljan proti Karteljevemu. Dama je imela v organizmu kar 1,9 promila alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, izdali plačilni nalog in spisali obdolžilni predlog.

8. Na Bledu so vandali poškodovali avtomat za prigrizke.

7. V Kranju sta se na ulici sprli ženski. Glede na zbrana obvestila se je ena nasilno in drzno vedla do druge z odrivanjem, moški, ki je bil poleg, pa je kršiteljico udaril po obrazu. Hujših posledic ni bilo, proti obema pa poteka prekrškovni postopek.

6. V vasi pri Postojni je nekdo iz zapuščene hiše ukradel televizor, dva štedilnika, solarni komplet, mize, stole, kosilnico, masivna vhodna vrata in 150-litrski sod. Škode je za 1500 evrov.

5. V okolici Trebnjega je neznani storilec vlomil v parkirani avtomobil in ukradel dve lovski puški in dokumente. Lastnika ocenjujeta, da sta oškodovana za deset tisočakov.

4. Med tradicionalnim petkovim protivladnim protestom so ljubljanski policisti na Križevniški ulici zaznali poke. Na kraju so našli tulce, a še preverjajo, za kakšno vrsto orožja je šlo, ter nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma povzročitve splošne nevarnosti.

3. Na Kozini je policist naletel na nekoliko nenavaden prizor: nenadoma se je pred njim pojavila račja družina. Policist je samico in dva mladiča divjih rac mlekaric rešil pred kolesi avtomobilov in jih odnesel na varno. Račjo družino so nato nastanili v bližnjo mlako na območju Hrpelj.

2. V nedeljo zjutraj so ljubljanski poklicni gasilci na Ulici Iga Grudna ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanja v tretjem nadstropju večstanovanjske stavbe, od znotraj odprli vrata balkona in babici, ki jo je na balkon zaklenil enoletni vnuk, spet omogočili vstop v stanovanje.

1. V Kopru je nekdo na zid Pretorske palače in fakultete za humanistične študije narisal grafit pastirja z ovčicami, ki nekoliko spominja na Janeza Janšo. Občina zoper neznanega storilca obljublja kazenski pregon.