Zanimivosti

10-letni zvezdnik Svit pokoril konkurenco

Pe.R.
2. 7. 2019, 14.04
Deli članek:

Pred dnevi je v Pulju potekal mednarodni teniški turnir Smrikwa bowl, ki sicer velja za neuradno svetovno prvenstvo za dečke in deklice v starostni kategoriji do 10 let. Na turnirju je slavil najboljši slovenski igralec v tej starostni kategoriji, Svit Suljić.

Teniška akademija Breskvar
Svit Suljić je najboljši slovenski igralec v tej starostni kategoriji, na lestvici TS do 12 let pa trenutno zaseda šesto mesto.

Na turnirju, kjer velja stroga selekcija, saj na njem lahko nastopijo zgolj tisti igralci in igralke, ki jih izbere organizator, je nastopilo po 64 igralcev in igralk iz več kot petintridesetih držav sveta.

PREPRIČLJIVO DO DRAMATIČNE KONČNICE

Z igrami je navdušil in na koncu zasluženo slavil Svit Suljić, ki je po vrsti premagal Antona Rašića iz Švedske, Novaka Ačimovića iz Avstralije, Tam Sin Hanga iz Hongkonga, varovanca Novaka Đokovića, Mihaila Topića iz Srbije, Filipa Ladmana iz Češke in v finalu Tadevosa Mirijanyana iz ZDA. Kako prepričljiv je bil Svit na turnirju, pove dejstvo, da je v petih tekmah nasprotnikom prepustil vsega dve igri, tudi finalni obračun je dobil s 4-0, 4-0. Le v četrtfinalu je Tam Sin Hangu prepustil niz, srečanje pa v izjemno dramatični končnici dobil s 4-1, 2-4, 12-10.

Teniška akademija Breskvar
Svit se je veselil zmage v družbi svojega trenerja Gregorja Breskvarja.

VRHUNSKI REZULTATI PRI 10 LETIH

Svit že od samega začetka trenira na Teniški akademiji Breskvar pod okriljem trenerja Gregorja Breskvarja. »Lahko bi rekli, da je mali teniški Dončić. Svit pri svojih 10 letih namreč dosega vrhunske rezultate tako na slovenski ravni kot na svetovnem nivoju,« poudarjajo v Teniški akademiji Breskvar.