JAGODNI IZBOR

Ukradli ptičjo kletko, harmoniko, hladilnik, alkohol …

S.S.
1. 7. 2019, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Pixabay
Fotografija je simbolična

10 Na Partizanski cesti v Velenju so neznanci vlomili v skladišče. Pogrešajo dve kosilnici na nitko, motorno žago, kotno brusilko, več motornih škarij za rezanje žive meje in več puhalnikov listja.

9 V Šentjurju pri Celju je nekdo vlomil v vikend ter ukradel dva stola in nekaj alkoholnih pijač.

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 Kranjski policisti so oglobili tujca zaradi »vsiljivega beračenja«.

6 Ljubljanski policisti so v Mostah obravnavali drzno tatvino. Starejša oškodovanka je neznano žensko, ki je trdila, da je maserka, spustila v stanovanje, med masažo pa jo je po vsej verjetnosti okradel drugi neznani storilec, ki je neopazno vstopil v notranjost.

5 Koprski policisti so obravnavali drzno tatvino na škodo 36-letne domačinke. Neznani storilec ji je namreč ukradel nahrbtnik, ki ga je imela obešenega na naslonjalo stola. V nahrbtniku je imela dve denarnici z osebnimi dokumenti, približno tisoč evrov gotovine, bančne kartice in mobilni telefon znamke Samsung. Lopov ji je s krajo povzročil za okrog dva tisoč evrov škode, tatvino pa je izvršil tako, da je prek odloženega nahrbtnika položil svojo srajco in vse skupaj odmaknil z naslonjala stola.

4 Na Šegovi ulici v Novem mestu je nekdo iz odklenjenega avtomobila ukradel harmoniko in denarnico z dokumenti. Škode je za 4500 evrov.

3 V Slovenj Gradcu so vandali poškodovali del hmeljišča; izpulili in polomili so okrog 150 sadik hmelja.

2 Celjski policisti so na Plešivcu obravnavali vlom v garažo. Lastnik pogreša več različnega orodja, manjši hladilnik in večji žar.

1 Vlom v garažo so policisti obravnavali tudi v Štorah. V tem primeru pogrešajo električno tehtnico in ptičjo kletko.