Zanimivosti

Najem prostora za piknik

K. Š.
2. 7. 2019, 12.16
Posodobljeno: 2. 7. 2019, 14.54
Deli članek:

Želite svoje najdražje, prijatelje ali sodelavce povabiti na piknik v naravo, pa ne veste, kam? Ena izmed možnosti je tudi najem prostora za piknik.

Oglasno sporočilo
Uživajte v pikniku

Po naši prelepi državi je na voljo veliko prostorov za piknik, ki jih lahko najamemo. Izbrali smo jih šest, preverili, koliko je treba odšteti za najem in kaj vse nam je na najetem prostoru na voljo.

Piknik v Ljubljani

Za piknik z najdražjimi, prijatelji ali sodelavci se lahko med drugim odločimo v Ljubljani, v Črnučah na Brnčičevi ulici. Prostor  za piknik Žur Žar je delno pokrit z nadstreškom za do 60 ljudi. Ob hladnejših in deževnih dneh se prostor lahko delno zapre s plastičnimi ponjavami. Na voljo je žar in tudi hladilnik, za otroke so pripravili več igral (gugalnice, plezala, tobogan, peskovnik ipd.), odrasli pa se lahko recimo pomerijo v nogometu, odbojki, košarki … Za parkirni prostor je poskrbljeno. Cena najema je 150 evrov.

V severni Primorski nas med drugim pričakuje prostor za piknik Aspask, ki se nahaja 500 metrov iz vasi Pečine, na Šentviški planoti v občini Tolmin. Prostor je opremljen z elektriko, vodo, žarom in manjšo kuhinjo, sanitarijami, prhami in klopmi za 100 ljudi, del pa ga je tudi pokritega. V bližini je na voljo igrišče za odbojko na mivki, badminton in nogomet. Okolica je primerna tudi za razne druge aktivnosti, urejene so lepe poti za kolesarjenje in pohodništvo. Za najem bo treba odšteti 100 evrov.

Na Dolenjskem se lahko odločimo denimo za najem prostora pri kmetiji Kastelic, v dolini ob robu Žabje vasi, v smeri proti Ločni (Levičnikova cesta), z dostopom iz Drgančevja. Za najem bo treba odšteti 60 evrov, cena pa vključuje uporabo hišice (1,8 x 1,8 m; pograd, shramba), plinskega žara z osnovnim orodjem, kamina na oglje z osnovnim orodjem, kemičnega WC, velikega hladilnika, ki je nameščen v obdobju od sredine aprila do novembra ... Na voljo so tudi različna igrala (trampolin, otroška hišica, peskovnik, gugalnica), nogometno in odbojkarsko igrišče ter drugo.

##IMAGE-275313##

Prijeten dan v naravi lahko preživimo tudi na prostoru za piknik Country Ranč, ki se nahaja dva kilometra zunaj Žalca, natančneje na Ložnici pri Žalcu. Cena najema od ponedeljka do četrtka je 140 evrov, v petek, soboto in nedeljo pa bo treba odšteti malce več, in sicer 170 evrov. Na prostoru so klopi in mize, na voljo so elektrika, voda, sanitarije, prha, hladilnik, dva žara in raženj za peko odojka itd. Za otroke so pripravili otroška igrala, indijanski šotor in drugo.

Prostori za piknik na Štajerskem

Na Štajerskem je kar veliko prostorov, ki jih lahko najamemo za piknikiranje, eden izmed teh je denimo prostor na kmetiji Marovšek na obronkih Paškega Kozjaka v Brdcah nad Dobrno. Na voljo je pokrit prostor z mizami in okoli 100 sedeži, kamin-žar, krušna peč, priročna kuhinja, topla in mrzla voda, elektrika, sanitarije in drugo. Za najem bo treba odšteti 250 evrov.

Lahko pa med drugim najamemo prostor za piknike Duplek, ki se nahaja v Spodnjem Dupleku v Dupleškem vrhu, le približno 13 kilometrov iz Maribora. Prostor je namenjen za do 50 ljudi. Na voljo pa so nam med drugim odbojkarsko in nogometno igrišče na travi, žar, bar, otroška igrala, lahko se odločimo tudi za kegljanje. Cena najema je 100 evrov.

Iščemo žar mojstra!

Če pa prostor za piknik imate, vam piknik pripravimo MI! Z malo sreče ga lahko osvojite v naši posebni nagradni igri, kjer iščemo ŽAR MOJSTRA!