"Gorela kot bakla"

FOTO in VIDEO: Pri Domžalah pogorelo ostrešje žage

A.S.
2. 7. 2019, 14.02
Posodobljeno: 2. 7. 2019, 17.40
Deli članek:

Danes je nekaj po 12. uri prišlo do večjega požara na žagi v Nožicah v občini Domžale. Z ognjenimi zublji se tudi trenutno borijo številni gasilci.

Miro Pivar - Domžalec.si
Požar gasi več gasilskih enot.

Kot poroča Domžalec.si, naj bi bila ob prihodu gasilcev streha žage v plamenih. Očividci pa opisujejo, da je objekt gorel “kot bakla”.

Pri gašenju je sodelovalo večje število gasilskih enot, tako tamkajšnja prostovoljna gasilska društva kot poklicni domžalski gasilci. Kot so sporočili z ljubljanske policijske uprave, ni poškodovana nobena oseba. 

Robert Koščak, vodja intervencije iz poklicne gasilske enote CZR Domžale je za portal domžalec.si povedal, da je na intervenciji sodelovalo 115 gasilcev. Gasilcem je kmalu požar uspelo pogasiti, je pa ogenj uničil celotno ostrešje in skladovnico plohov. Delavnica v požaru po besedah Koščaka ni utrpela večje škode. Po zaključku intervencije je na kraju ostala domača gasilska enota PGD Homec, ki izvaja gasilsko stražo ter išče še morebitna žarišča, še pišejo na domžalec.si.

Objekt pred leti že gorel

Žago v Nožicah je večji požar zajel že 3. novembra 2013, ko je zagorelo na ostrešju, ogenj pa je takrat uničil polovico strehe delavnice.

Miro Pivar - Domžalec.si
Očividci so opisali, da je žaga gorela "kot iz bakle".