Zanimivosti

Odlična rešitev, na katero niste niti pomislile

Zoran Franc
24. 11. 2018, 11.30
Deli članek:

Puder v prahu vam zagotavlja popoln videz in daje piko na i tekočemu pudru. A ste vedeli, da ga lahko uporabite tudi za ustvarjanje bujnejših trepalnic?

Dreamstime
Ličila so lahko vsestranska.

Ličila so za dame pika na i, saj z njimi še bolj izpostavijo svojo ženstvenost. A veliko ličil je koristnih tudi v povsem drugih okoliščinah, ko nas lahko obvarujejo pred marsikaterim neprijetnim ali nepredvidenim zapletom. Gre za preproste izdelke, ki jih lahko skoraj vedno nosite s sabo.

Izkoristite balzam za ustnice!

Razdražena koža na nosu

Balzam za ustnice je zagotovo eno izmed ličil, ki se uporablja vsak dan, z željo, da bi ustnice ostale mehke, voljne in navlažene. A v času zimskih alergij in prehladov je lahko tudi odlična pomoč vašemu nosu. Prehladna obolenja in alergije pogosto zahtevajo brisanje nosu in izpihovanje. Koža okoli nosnic pa zaradi stalnega brisanja z grobim papirjem hitro postane suha, razpoka in pordeči. Nanesite nekaj balzama na prizadeto mesto in se izognite nadaljnjemu draženju kože.

Žulji

Žulji, ki nastanejo ob uporabi novih čevljev, so rezultat trenja kože s preozkim čevljem, med premikanjem. Trenje in pojav žuljev lahko zmanjšate, če na boleč predel nanesete nekaj balzama za ustnice.

Barvanje las

Če si lase barvate sami, na kožo okoli lasišča in na ušesa najprej nanesite nekaj balzama za ustnice. Ta bo preprečil, da bi se barva razlila in zažrla v kožo ter pustila grde madeže.

Britje

Da bi preprečili ureznine, ki nastanejo ob britju, na britvico nanesite nekaj balzama za ustnice. Balzam bo poskrbel za gladko drsenje po koži, ta pa bo brez ureznin in grdih ranic.

Dreamstime
Namesto pene za britje lahko uporabite tudi gel.

Otekle veke

Če imate otekle veke, nanje nanesite nekaj balzama. Balzam bo odlično nadomestil vlažilno kremo, ki se sicer uporablja za predel oči.

Lak za lase

Polakirajte lasnice

Nekaj laka za lase nanesite na lasnice, preden z njimi utrdite svojo pričesko. Tako bodo dlje časa ostale na svojem mestu in njihova pomoč pri utrjevanju pričeske bo takšna, kot ste pričakovali.

Polakirajte nogavice

Nov par hlačnih nogavic popršite z lakom za lase in preprečite trganje. Če se vam je nogavica že sparala, popršite konec in preprečite nadaljnje paranje. V tem primeru bo odlična pomoč tudi lak za nohte.

Dreamstime
Popršite nogavice z lakom za lase.

Zavese

Potem ko ste zavese oprali in jih znova obesili, jih popršite z lakom za lase. Tako bodo dlje časa ostale sveže. Prah in umazanija pa se ne bosta tako hitro prijela nanje. 

Preprečite statiko

T: Če se vam obleka ali krilo neprestano »lepita« na noge zaradi statike, ju, preden se oblečete, popršite z lakom za lase. Tako boste hitro preprečili to neprijetnost.